avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la concediu medical

Bună ziua.
Soția mea va încheia relațiile de muncă în data de 06.10.2023 cu un angajator și
va semna un CIM (pe perioadă nedeterminată) cu alt angajator, cu data de inceput 26.10.2023. Practic, va sta acasă o săptămână lucrătoare.
Există o prevedere legală care să stipuleze faptul că dacă are câteva zile întrerupere între cele 2 CIM nu va putea beneficia de concediu medical timp de 6 luni, după semnarea noului contract de muncă?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:05, 28 Septembrie 2023
In lege, OUG 158/2005, art. 7, scrie:
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d^1) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Nu scrie nicaieri ca cele 6 luni ar trebui sa fie consecutive, fara intrerupere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medical neplătit la locul de muncă Zlăvog Ovidiu Petronel Zlăvog Ovidiu Petronel Bună seara mă numesc Zlavog Ovidiu-Petronel si acum sunt angajat la o firma sunt angajat de pe data de 23 .01.2019 am avut un eveniment neplacut o lucxatie ... (vezi toată discuția)
Calitate asigurat si concediu de maternitate Laura_89 Laura_89 Buna ziua *Conform legii pentru a beneficia de concediu de maternitate este necesar un stagiu minim de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni. ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical sch sch Cum e mai bine platit un concediu medical pentru 2 satamani consecutive, daca este acordat de luni pana vineri, de doua ori- , sau daca se da fara ... (vezi toată discuția)