avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul care angajează un elev aflat în șomaj ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul care angajează un elev aflat în șomaj indemnizați ...

Angajatorul care angajează un elev aflat în șomaj indemnizați în 2023, elev care are vârstă de 32 de ani, beneficiază de acel ajutor de 2250 lei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:22, 15 Martie 2024
Elev la 32 de ani ? Daca este in somaj , nu mai poate fi elev....detaliati problema.
În iunie 2023 mi-am dat demisia, (din 2020 pana în 2023 am făcut scoala postliceala) în septembrie 2023 am terminat scoala si am depus dosaj șomaj de terminare scaoa și primesc indemnizație. Am 32 de ani și vreau sa ma angajez.... Angajatorul va primi cei 2250 lei? Sau e o anumita vârstă limita în care eu trebuie sa ma încadrez? Și dacă da, și va primi aceea sumă și eu rămân gravida, cer concediu maternal, el pe perioadă concediului primește în continuare 2250 lei? Sau se reia de când reiau eu munca?
Cred ca va trebui sa va informati la AJOFM, intrucat varsta de 32 de ani nu este in Legea 76/2002.
Am dreptul sa cer de la ajofm informația dacă angajatorul primește sau nu indemnizație? Sau e secret, nu se poate sa îmi dea aceasta informație, ca am adresat o întrebare către ajofm și mi s-a spus ca acest lucru se discuta cu angajatorul, nu cu mine angajatul....

Cornel Vasile a scris:

Cred ca va trebui sa va informati la AJOFM, intrucat varsta de 32 de ani nu este in Legea 76/2002.

Puteti solicita acest lucru in scris ..OG 27/2002 va da acest drept..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficii șomaj am 31 de ani, mi-am dat demisia și s-a încheiat cim pe 17 ... Habbabear Habbabear Am 31 de ani, mi-am dat demisia și s-a. Încheiat CIM pe 17 iulie. Pe 1 august o sa termin scoala postliceala și am înțeles ca îmi pot baga dosar de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc Andrechitf Andrechitf Bună ziua, sunt eleva a Școlii postliceale în Focșani, în anul 3,deci anul acesta susțin licență, ar urma sa nasc în intervalul, 24 august - 8 ... (vezi toată discuția)
Prevedere oug 60 Bogdan 71 Bogdan 71 Buna ziua, daca cineva, unic asociat al unei firme, beneficiaza de prevederile OUG 60 din 2018 (subventie de 2250 lei lunar timp de 12 luni) daca se angajeaza ... (vezi toată discuția)