avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organizare financiara legală pentru artiști plastici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organizare financiara legală pentru artiști plastici

Bună ziua. Suntem un cuplu, necăsătoriți, absolvenți de arte plastice. Vrem să oferim servicii de specialitate (pictură/ murale pe pereți, branding, design, sculptură). Vrem să adoptăm o formă de organizare legală pentru a plăti contribuțiile la stat. Un SRL , din câte am analizat, ar fi o cheltuială prea mare pentru scopurile noastre. Oscilăm între PFA și PFI (înclinăm mai mult spre a doua).
Dacă ne puteți ajuta cu mai multe detalii despre fiecare, in contextul acesta, și cum ar trebui să procedăm.
Am citit despre PFI că este simplu și rapid de obținut și costuri zero. Presupun că ar fi necesar să ne facem fiecare un PFI, și când lucrăm pe un proiect, facem un contract de colaborare între cei doi PFI? Cu PFA ar fi necesar tot așa, să avem fiecare propriul PFA? Este PFI doar pentru prestări servicii? Dacă am dori să plasăm picturi, sau alte obiecte create de noi spre vânzare în diverse locații, am putea realiza asta prin PFI?
De asemenea, ce costuri putem deduce ca investiții, cheltuieli (pentru a reduce marja de profit, deci și impozitul aferent)?
Locuim într-un apartament închiriat de la o prietenă (momentan fără nici un fel de contract). Ce ne recomandați, un contract de comodat sau un contract de închiriere (am putea include chiria în cheltuielile organizației financiare)? Se pot înregistra doi PFI sau doi PFA pe aceeași adresă?
Și ca o ultimă problemă, am un ordin judecătoresc de executare silită pentru un credit bancar restant. Mă întreb ce drepturi are executorul asupra acestor forme de organizare, și veniturile ce rezultă din aceste activități.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 29 Septembrie 2023
Se vor pune poprire pe conturi , daca deveniti PFA sau PFI.

Pentru PFI vedeti aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa imi extind activitatea si in uae. anda varlam anda varlam Buna ziua! Detin o afacere cu picturi murala in Romania si as dori sa imi extind activitatea si in UAE. Ce este nevoie sa fac pentru aceasta? Vreau sa emit ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi autor pentru grafician. e corect tipul de contract? Mara011 Mara011 Buna ziua. Pot incheia cu o persoana fizica un contract de drepturi de autor pentru realizarea unor materiale de design grafic (poster, bannere online, ... (vezi toată discuția)
Artist liber-profesionist shimmy shimmy Buna ziua, Ma puteti ajuta si pe mine cu o informatie va rog? Cum anume se dobdandeste statutul de artist liber- profesionist si ce presupune el? Mi-ar fi ... (vezi toată discuția)