avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte trebuie sa primesc de la notar la finalizarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte trebuie sa primesc de la notar la finalizarea succesiunii? ...

Ce acte trebuie sa primesc de la notar la finalizarea succesiunii? ORIGINALE, tiparite in mai multe exemplare pentru fiecare mostenitor sau DUPLICATE?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:54, 3 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa primiți certificatul de moștenitor.
Și după caz, încheierile de intabulare la Cartea funciara, pe numele moștenitorilor (dacă în masa succesorala au existat bunuri pentru care ați prezentat documentația cadastrala si care erau intabulate pe numele defunctului).

Certificatul de moștenitor se eliberează în original. Nu îl duplicat, căci nu are încheiere de autentificare.
Multumesc pentru raspuns.
Am mai intrebat o cunostinta care lucreaza la un alt notar si mi-a spus ca din 2013 Codul civil s-a nodificat si totul se editeaza doar intr-un exemplar original cu semnaturile partilor care se pastreaza in arhiva notariatului iar mostenitorii primesc duplicat doar cu semnatura si stampila notarului si timbru sec deoarece s-au facut multe falsuri.
Da, asa e. Dar asta numai pentru actele cu încheiere de autentificare, și pe care le semnează părțile (contracte, declarații, procuri, partaje, ipoteci etc).
Certificatul de moștenitor nu cuprinde semnăturile moștenitorilor si nu are încheiere de autentificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare apartament ManeaMonica ManeaMonica Buna ziua! As dori sa stiu daca la vanzarea /cumpararea unui imobil la notar se semneaza doar contractul original si daca restul de cinci duplicate sunt ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema mea cu care ma confrunt. Vreau sa cumpar un teren, am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)