Bună seara. Vă rog să-mi spuneți cum trebuie să procedez pt. a-mi recupera cartea de muncă. Am lucrat casier la casa de schimb valutar Nouvelles Frontieres din județul Tulcea,iar în anul 2005 am plecat în Italia.Presupun ca trebuie să trimit o cerere de eliberare a cărții de muncă la IT M București .Cum trebuie sa formulez cererea,sau ,mai bine spus,cum trebuie sa procedez pt. a-mi recupera cartea de muncă. Ce tip de cerere trebuie să folosesc și cui să o adresez. Vă mulțumesc anticipat.
1. Va adresati ITM-ului Bucuresti numai daca sediul social era in Bucuresti.
2. Acte:
- cerere
- copie CI
3. Model:
Catre,
Inspectoratul Teritorial de Munca .........
Subsemnatul(a)………………………………………………posesor al B.I. seria… , nr……………, cod numeric personal……………………………..eliberat de catre…………………………………., domiciliat (a) in …………………….,str ……………………., nr……, bl……., ap…….., judetul………………. angajat (a) . fost angajat in cadrul S.C…………………………………….. avand functia de ………………….., va rog sa-mi aprobati eliberarea carnetului de munca .
In situatia in care in evdienta dvs se afla carnetul de munca , va rog respectuos a mi se trimite la adresa ...........
Va multumesc anticipat
Data si Semnatura
4. Cererea poate fi transmisa catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrata chiar la sediul institutiei.