avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii de acordare CCC pentru tătic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii de acordare CCC pentru tătic

Buna ziua!
Sunt insarcinata, urmand sa nasc la sfarsitul lunii noiembrie, 2023. Nu sunt salariata, cel care va intra in CCC fiind sotul meu. Intrebarea mea este: avand in vedere ca nu voi beneficia de concediu prenatal, nefiind angajata, mai sunt obligatorii cele 42 de zile de lauzie? Cand ar putea intra sotul meu in CCC?
Mai sunt ceva formalitati, documente, proceduri ce trebuie indeplinite de mine din moment ce nu sunt angajata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 2 Octombrie 2023
Nefiind angajata, nu mai sunt obligatorii cele 42 de zile de lauzie .. Tatal copilului poate intra in CCCC incepand cu ziua urmatoare celei in care s-a nascut copilul.

Dvs nu aveti de facut , decat sa dati declaratie ca nu indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC..declaratie care se va atasa la dosarul depus de sotul dvs pentru indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc Soarele2019 Soarele2019 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sotul de afla in concediul de crestere copil din ianuarie iar copilul nostru va implinii 2 ani in iunie. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu de creștere a copilului Monikmituk Monikmituk Buna ziua sunt in concediul de crestere a copilului pe 28.05.2019 face 2 ani .sunt însărcinată și ar trebui sa nasc prin august . Mentionez tatăl nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mileaflorica mileaflorica Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: Am lucrat cu contract de munca din 20.04.2015 pana in ... (vezi toată discuția)