avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberarea certificatului de urbanism in sectorul 5
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberarea certificatului de urbanism in sectorul 5

Am depus o cerere cu documentatia aferenta eliberari certificatului de urbanism cu mentiunea"-necesar la instrainare"- pentru ca imi este necesar pt.vinzarea acestuia la notariat si la banca pt. cumparator sa poata accesa un credit pt. cumpararea acestuia,desi actele au fost depuse in luna octombrie 2009 nu a venit nici un rezultat pina acuma.Termenul legal este maxim o luna de la depunere dupa cite am auzit,ce se poate face in acest caz mai exista alta alternativa legala?
Se pare ca la primarii timpul trece leafa merge pe bani contribuabililor si noi cei care cotizam si nu ne baga nimeni in seama ce facem?
Multumesc pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: Mariyiancu , utilizator 16:47, 8 Februarie 2010
viobic a scris:
Am depus o cerere cu documentatia aferenta eliberari certificatului de urbanism cu mentiunea"-necesar la instrainare"- pentru ca imi este necesar pt.vinzarea acestuia la notariat si la banca pt. cumparator sa poata accesa un credit pt. cumpararea acestuia,desi actele au fost depuse in luna octombrie 2009 nu a venit nici un rezultat pina acuma.Termenul legal este maxim o luna de la depunere dupa cite am auzit,ce se poate face in acest caz mai exista alta alternativa legala? Se pare ca la primarii timpul trece leafa merge pe bani contribuabililor si noi cei care cotizam si nu ne baga nimeni in seama ce facem?

Buna ziua,
DA.
Legea nr. 486/2003 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 27/2003 privind procedura aprobarii tacite (publicata in Monitorul Oficial nr. 827 din 22 noiembrie 2003).
Pentru textul legii, Vezi:
[ link extern ]

Cu stima,
buna eu sunt din galati si la noi e ca in tara lui papura voda, si ue am depus documentele pt eliberarea unui certificat de urbanism pt schimbare de destinatie si mi sa spus ca asa ceva nu se mai fac si nu se mai aproba dupa care a sunato cineva de la primarie pe acea tanti care se plimba cu hartiile de colo colo si ia bani degeaba si mia primit actele dupa ce am fost cu pile si miam facut actele ma suna ea viteaza ca ma rezolvat si sai dau ceva ca fara ceva esti mancat dar ea nestiind ca eu am umblat sami fac actele e de jale spagi de milioane
nu este normal acest lucru .Trebuia sa primiti un raspuns in minim 5 zile si maxim 30 zile de la data inregistrarii cererii conform legii 50/1991. Raspunsul poate fi o adresa prin care sunteti instiintat de motivele care fac imposibila eliberarea certificatului de urbanism sau eliberarea certificatului de urbanism.
puteti sa faceti o petitie in acest sens la primarie .:)
Buna ziua
Multumesc frumos pt. raspunsuri.Daca fac o petitie posibil sa dureze inca 3-4 lunisa primesc raspuns,dar daca merg pe legea 486/2003 raspunsul este favorabil[cred] sau daca as da primaria in judecata administrativ sa cer cheltuieli de judecata si daune oare or sa se miste mai repede?

multumesc frumos
nu cred ca este o solutie sa dati primaria in judecata . Eu lucrez la o primarie ca insp urbanism si stcum se rezolva lucrurile astea . O sa pierdeti timp si bani. Daca o sa depuneti o petitie , si daca nu se v-a raspunde in termen legal , adica max 30 zile , o sa aveti la mana un atuu in plus pentru un posibil demers impotriva primariei ...
dar nu trebuia sa se ajunga aici , era mai simplu sa ajunga la dvs un rasp in termen legal , dar cine stie daca cei de la primarie cunosc catusi de putin legea .
succes..!!!

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism legea tacita madalinfla madalinfla Buna ziua.Am si eu o problema si va rog daca imi puteti da un raspuns in legatura cu un certificat de urbanism, daca se incadreaza legii tacite 27/2003 ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 - taraganare din partea primariei cip77 cip77 Buna ziua Astept un sfat in urmatoarea problema: Am depus inca din august 2006 cerere la primarie, conform Legii 15/2003 la care am primit intr-un final ... (vezi toată discuția)
Refuzul emiterii unui act intrucat nu mi-am achitat impozitele ukmaurice ukmaurice [b][i]In urma solicitarii de eliberare a unui certificat de urbanism pentru o hala industriala pe terenul unei persoane juridice,s-a obtinut avizul comisiei de ... (vezi toată discuția)