avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap ...

Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap copilului meu. Se simțea rău, și a simțit nevoia de a bea o gura de apa din sticla pe care o avea in ghiozdan! Ce poate păți aceasta doamna ? Exista vreo lege dacă depun plângere? Va rog sa îmi Spuneti ce pot face in acest sens! Copilul a fost umilit de fata cu colegii și cred ca este și abuz in serviciu… va rog sa îmi Spuneti care este legea de care ma pot lega in afara de legea 272. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 02:09, 7 Octombrie 2023
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 371 cp are aplicabilitate aici. Gestul făcut de profesoara este similar cu scuipatul unei persoane, faptă pentru care sunt multe precedente cu condamnări în practica judiciară. In același timp as face o plângere la școală si la inspectoratul scolar.
In cazul in care organele de urmarire penală sunt incompetente sau indolente si vor decide neînceperea urmăririi penale in acest caz, eu m-aș duce in cancelarie și i-aș turna si eu o sticla de apa in cap profesoarei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineața.
Va recomand să parcurgeți prevederile Ordinului Ministrului educației nr.6235/6 septembrie 2023.
Ordinul priveste aprobarea Procedurii privind managementul cazurilor de violență asupra
antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor și personalului unității de învățământ,
precum și al altor situații corelate în mediul școlar și al suspiciunii
de violență asupra copiilor în afara mediului școlar.
Mult succes!
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate coleg, care este diferența juridică între a bate pe cineva sau a-i turna apă în cap în mod deliberat? Tot violență e, deci poate atrage răspunderea pentru aceleași fapte penale. A, că gradul de intensitate poate fi diferit, de unde și diferențe de încadrare exactă sau de individualizare a pedepsei, adevărat. Dar nu că nu ar exista legi aplicabile.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dvs sesizați aspectele respective și așteptați rezultatul.,Nu aveți ce legi sa indicați,nu asa se pune problema..oricum nu exista legi care sa reglementeze turnatul.apei în cap.Daca vi l bătea făceați plângere penala,asa e un comportament nepotrivit care ar trebui sancționat de către conducere,inspectorat etc..În tara în care nu se respecta nimic dvs credeți ca impresionați funcționari corupți sau obtuz invocând legislație..

2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Câtă nesimțire la acei copii care își permit să bea apă în timpul orelor.ESTE LIMPEDE că profesoara a cedat nervos la obraznicia acestyora iar cel care a suportat asta a fost civilizatul dvs. fiu! Ne mai plangem de nivelul educatiei in scoli, cand elevii nu au cei 7 ani de acasă!
Se simțea rău, și a simțit nevoia de a bea o gura de apa din sticla pe care o avea in ghiozdan!

popdan a scris:

Câtă nesimțire la acei copii care își permit să bea apă în timpul orelor.ESTE LIMPEDE că profesoara a cedat nervos la obraznicia acestyora iar cel care a suportat asta a fost civilizatul dvs. fiu! Ne mai plangem de nivelul educatiei in scoli, cand elevii nu au cei 7 ani de acasă!

ce ziceti dvs aici, nu are legatura cu subiectul!

Alte discuții în legătură

Este legal ca un elev sa fie obligat sa invete la scoala dupa o carte care nu e avizata de minister? ziarediverse ziarediverse E legal sa fi obligat sa inveti la scoala o limba straina ( franceza , engleza , germana ) dupa o carte care nu e avizata de minister , fara vreo traducere ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)