avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap ...

Buna seara! Astăzi profesoara de fizica i-a turnat apa in cap copilului meu. Se simțea rău, și a simțit nevoia de a bea o gura de apa din sticla pe care o avea in ghiozdan! Ce poate păți aceasta doamna ? Exista vreo lege dacă depun plângere? Va rog sa îmi Spuneti ce pot face in acest sens! Copilul a fost umilit de fata cu colegii și cred ca este și abuz in serviciu… va rog sa îmi Spuneti care este legea de care ma pot lega in afara de legea 272. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 02:09, 7 Octombrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ceea ce priveste comportamentul, este adevarat ca in scoli este vazut ca un gest nepotrivit sa bei apa in timpul unui curs.
Cu toate acestea, eu, ca adult, nu trebuie sa cer voie sa beau apa si am libertatea sa o fac la orice curs, oricat de academic ar fi, in orice context. Si nimeni nu mi-ar reprosa vreodata ca eu am incalcat vreo norma sociala.
Pe de alta parte, Banca Mondiala ne-a avertizat ca ne educam foarte slab cetatenii in pregatirea initiala si asta se vede clar inclusiv din acest tip de educatie nepotrivita pentru viata: la tine e gresit, la un adult nu e gresit acelasi comportament.
Consider ca este necesar sa va linistiti ca parinte si sa actionati intai citind regulamentul interior, Ordinul mentionat de cineva mai sus, apoi sa discutati cu directorul scolii care este calea prin care se vor sesiza autoritatile competente, fie Protectia copilului, fie politia, daca o fac ei sau dv. Fara sa va certati cu ei, sa va certati cu personalul scolii ar fi o eroare tactica. Incercati sa le explicati ca in opinia dv. fiul dv a fost agresat, ca intelegeti ca profesia aceasta este dificila, dar nu puteti lasa lucrurile asa si ca sperati ca toti adultii din scoala sa fie de partea copiilor, sa ii protejeze de asemenea excese, asa incat asteptati cooperarea lor.
Cam asa, in mare. Daca intampinati insa dificultati sau daca incepeti sa va enervati de-a lungul unei proceduri care va fi lungita pe cat posibil de mult, atunci e cazul sa vorbiti cu un avocat.
Buna ziua!Se poate sa aveti dreptare dar daca va linistiti un pic si urmariti sirul evenimentelor pe care dvs le-ati descris, realizati ca aveti si o mare parte din vina.Pe vremuri,in clasa,se cerea voie sa bei apa,sau sa umbli in ghiozdan sau sa te duci la baie etc.In cazul copilului dvs azi "a simtit nevoia sa bea apa",maine ar putea in timpul orei sa simta nevoia sa puna ceva muzica .Trimitem copiii la scoala sa invete istoria,matematica,fizica,etc dar si disciplina,respectul.Conteaza si cei "7 ani de acasa".Daca le spuneam parintilor ca "profa" mi-a turnat apa in cap mi-o luat si de la ei fara sa ma intrebe de ce mi-a turnat apa in cap.Cred sincer ca gresiti mai mult decat profesoara.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama mea era profă de mate. Nici pe vremea lui Ceasca nu ar fi sanctionat un elev ca a baut apa.
Stiu ca avem traume, dar haideti sa ne revenim. Este anormal sa dai un astfel de exemplu elevilor tai, rolul lor e sa invete de la tine, profesor, tu ce-i inveti? Ca din orice chestie normala cand iti sare tandara poti abuza de functia/profesia ta?
Ca oameni educati ar trebui sa vedem realist situatia si sa nu justificam un abuz asupra unui minor cu ideea cu „cei sapte ani de-acasa”.
Statul se obliga sa educe copiii, nu spune sa aducem doar copii educati la scoala. Daca nu stie sa ii educe, daca inca are educatori care la clasa pregatitoare fac calcule si litere in loc sa ii pregateasca de scoala, atunci statul sa isi asume. Dar astfel de comportamente abuzive nu trebuie permise.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

popdan a scris:

Câtă nesimțire la acei copii care își permit să bea apă în timpul orelor.ESTE LIMPEDE că profesoara a cedat nervos la obraznicia acestyora iar cel care a suportat asta a fost civilizatul dvs. fiu! Ne mai plangem de nivelul educatiei in scoli, cand elevii nu au cei 7 ani de acasă!

În anii 2012-2016, de-a lungul ciclului primar, fiica mea a avut o învățătoare care acum este în pragul pensionării (adică, după cum ar zice unii, „de modă veche”).
Încă de la prima ședință cu părinții avută la începutul clasei întâi, învățătoarea ne-a cerut să le dăm copiilor sticle cu apă la școală, pe care ei să le aibă permanent pe bănci și să poată bea oricând din ele, pentru a nu fi nevoiți să se ceară în timpul orelor la baie pentru a bea apă.
Același lucru s-a întâmplat și în gimnaziu, dar și la liceu, când niciun profesor nu le-a interzis vreodată elevilor să bea apă în timpul orelor.
Apa este un element vital pentru viața noastră, iar lipsa hidratării corespunzătoare poate fi periculoasă la orice vârstă. Prin urmare, interdicția instituită asupra unui copil de a nu bea apă atunci când îi este sete, cred că poate fi încadrată la rele tratamente.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2023
florinm., utilizator
Mda....Sunt hater.Acum 30 de ani hidratarea se facea in pauzele dintre ore cu apa de la chiuveta.Eu unu zic ca normal ar fi ca in timpul orelor elevi ar trebui sa si manane un sandwich sau macar o punga de chipsuri inainte de a bea apa.Pauzele dintre ore cred ca ar trebui sa fie dedicate pentru TikTok.

Alte discuții în legătură

Este legal ca un elev sa fie obligat sa invete la scoala dupa o carte care nu e avizata de minister? ziarediverse ziarediverse E legal sa fi obligat sa inveti la scoala o limba straina ( franceza , engleza , germana ) dupa o carte care nu e avizata de minister , fara vreo traducere ... (vezi toată discuția)
Învățământ -profesor cu probleme SimoCI SimoCI Bună ziua. Fiul meu a terminat clasa a7-a si este corigent la matematica, la fel ca inca 15, numai din clasa lui. In numeroase randuri parintii au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)