avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat hipermarket va rog ajutati-ma

Salutare

Am si eu o problema am 20 de ani sunt student la bucuresti si acum exact 4 saptamani am furat din tr-un hipermarket bucurestean mancare in valoare de aprox 900 de mii de lei

Am fost prins de paza magazinului care a chemat politia. Am restituit paguba magazinuluiin aceasi zi. Nu ma prea picep la drept. Acum mi s-a intocmit dosar de incepere a urmaririi penale ceva cu furt calificat flagrant. Nu am antecedente.

Ce mi se va intampla? De o luna nu mi-a venit nici o citatie acasa(domiciliul meu este in provincie) sau nimic... Acum stau in bucuresti la camin. Buletinul l-am dat politiei pentru a mi se face flotant.

Intrebari:

1.Pot face cumva ca citatia sa imi vina la bucuresti cand vine daca va veni pentru ca acasa parintii mei sunt in spania si nu ar avea cine sa o ia oricum.

2. Ce pedeapsa pot primi? Pot scapa doar cu o amenda?

3. in fata angajatilor magazinului nu mi-am dat datele adevarate de pe buletin ci altele false iar acelea de pe buletin le-am dat doar politiei? poate constitui acest lucru o circumstantza agravanta?

4. am platiti hypermarketului in cauza o amenda de 600 de mii de lei vechi pt care nu am primit chitantza.Politia a spus ca nu au voie sa faca asa ceva dar totusi daca nu o plateam nu mi-ar fi dat chiatanta pe care trebuia sa o dau politiei pentru a confirma recuperarea in totalitate a bunurilor. E legal asa ceva?
Si eu am fost prins in carrefour impreuna cu un complice dupa ce am furat bunuri in valoare de 440 lei (eu 360 ron , complicele 80 roni) ,, am fost dusi la camera de interpelare , perchezitii , declaratii ... incadrati in cele din urma la furt calificat si intocmit dosar penal la fiecare. mi-am angajat un avocat , dar pana imi da dansul un raspuns , cam in 3 saptamani a zis, raman foarte speriat de consecintele acestui teribilism .suntem ambii la prima abatere , nu avem nimic pe cazier .. am recunoscut totul ... apoi am fost dusi la sectia de politie unde s-a completat formularul tip .. mentionez ca toate declaratiile si toate hartiile au fost facute in LIPSA avocatului ... cei de la sectie mi-au spus sa stau linistit ca o sa primesc indurare si o sa iau o amenda administrativa conform art 90 cp.avocatul meu insa zice ca asa fac toti politistii ca sa scape de intrebarile acuzatilor .. ceea ce m-a speriat foarte tare . . cum credeti ca vor decurge lucrurile ? maine o sa fac cerere la politie sa imi vina citatiile pe adresa din bucuresti pentru ca eu sunt din provincie ..
Va rog mult .. am nevoie de inca cateva sfaturi si pareri .. cu toate ca am deja un avocat ..e posibil sa luam amenda penala , si daca da , separat sau impreuna .. sau eu sa iau penala ca am avut mai mult si complicele administrativa ? cum ni se trateaza cazurile ?
Multumesc foarte mult !
amator a scris:

Am fost prins intr-un supermarket ca am furat ceva... in valoare de 10 lei. Mi s-a facut o fisa si un proces verbal pe care le-am semnat, am platit produsul si o asa zisa amenda la casa. Nu a venit politia. Este posibil sa ma trezesc pe viitor cu citatie si cu proces?
Nu am antecetende...va rog ajutati-ma.

Daca nu a venit politia sa va duca la sectie ati scapat de dosar penal.
Buna ziua,
va rog daca puteti sa ma ajutati.Am lucrat intr-o multinationala mult timp(intr-o pozitie de conducere), frustrat fiind ca meritele nu-mi erau recunoscute am luat un produs, in valoare de 400 ron.Am trecut pe langa dispozitivul de paza, am bagat produsul respectiv in masina , dupa care dandu-mi seama ca paza sa sesizat, am lasat masina acolo , si de teama si rusine am plecat. Vorbind ulterior cu seful de paza , a 2 -a zi am predat obiectul respectiv, dar nu in perimetrul respectiv ,din rusine fata de colegi, ci in intelegere cu seful pazei am plecat in alta parte cu masina si am predat produsul respectiv.Seful pazei ca sa se asigure m-a filmat cu camera video . Am facut o intelegere cu ei ca sa nu ajungem la Politie, ei aplicand procedura de cercetare disciplinara. In urma acestui fapt mi-am prezentat demisia , am fost prezent in fata comisiei de ceretare disciplinara, dar din cauza demisiei mele , aceasta mi-a fost acceptata.Dupa aproape 1 an de zile ma trezesc cu o invitatie la Politie fiind cercetat penal in acest caz, deoarece firma la care lucrasem a depus o plangere penala impotriva mea(plangerea a fost depusa la Parchet , acesta trimitand-o la sectia de politie unde se afla sediul firmei).Mentionez ca este prima abatere in acest sens. Puteti sa-mi spuneti , va rog frumos, care ar putea fi consecinta faptei mele? La ce sa ma astept?
Multumesc frumos
Va puteti astepta la o amenda administrativa din partea parchetului.
Dar daca sunti chemat pt a da o declaratie va puteti prezenta cu un avocat.
E posibil sa va impute penal mai multe lucruri.
Daca ar fi asa invinuirea ar putea fi mai vasta.

avocat Claudiu Lascoschi
:(Am fost prins intr-un supermarket ca am schimbat o eticheta la un produs .. in valoare de 40 cu una de 15 lei Am achitat acest pret la casa ,dupa casa ma astepta agentul de paza Mi s-a facut o fisa , si am platit o asa zisa amenda lde 100 de ron la reprez de la paza. Nu a venit politia si produsul a ramas la ei . Este posibil sa ma trezesc pe viitor cu citatie si cu proces?
Nu am antecetende...va rog mult ajutati-ma.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
marianas, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Furt Leylia Leylia Acum ceva timp mi s-a intocmit un dosar penal pentru inf de furt. Pe data de 18 ianuarie am fost chemata s adau o declaratie la politie, iar peste 1 luna am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)