avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este posibil să depun o chemare în judecată și să ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este posibil să depun o chemare în judecată și să solicitat

Este posibil să depun o chemare în judecată online (prin intermediul registratura rejust ro) și să solicit judecata în lipsă inca de la începutul procesului, fără a fi nevoie să fiu prezenț vreodată în instanță? Sunt in strainatate si nu am posibiltatea sa ma prezint fizic la tribunal deloc.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2023
gmunt43, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:38, 12 Octombrie 2023
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema.e mult mai complexa consultati un av pt a intelege ce presupune un proces cum decurge,ce acte trebuiesc depuse etc.Puteti trimite prin posta cu confirmare de primire ,semnat olograf în nr de exemplare conform dispozițiilor legale cu înscrisuri anexate certificate conform cu originalul etc.Puteti trimite pe mail dar o sa vi se solicite ulterior sa le trimiteți conform celor menționate mai sus. daca nu aveti semnatura electronica.Cu judecata în lipsa nu e o problema.Daca trăiți în străinătate puteți angaja av ,,consultație ,contract semnat online pt a va reprezenta la proces.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

gmunt43 a scris:

Este posibil să depun o chemare în judecată online (prin intermediul registratura rejust ro) și să solicit judecata în lipsă inca de la începutul procesului, fără a fi nevoie să fiu prezenț vreodată în instanță? Sunt in strainatate si nu am posibiltatea sa ma prezint fizic la tribunal deloc.

da, puteti fara probleme!
este posibil dar ar fi bine sa angajati un avocat care sa va sustina interesul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de chemare in judecata depusa online - 3 exemplare gev gev Buna ziua, daca depun online cererea de chemare in judecata cum fac cu exemplarele pentru pârât? Stiam ca trebuie depuse in 3 exemplare, dar online cum fac? (vezi toată discuția)
Cererea de chemare in judecata trebuie semnata olograf? dorudoru dorudoru O reclamatie trimisa prin posta electronica este luata in seama dac nu-i semnata de mana mea ? Vreau sa trimit si catre tribunal o contestatie .Dar am inteles ... (vezi toată discuția)