avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitie cheltuiala reparatie acoperis pentru 2 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitie cheltuiala reparatie acoperis pentru 2 apartamente ...

Repartitie cheltuiala reparatie acoperis pentru 2 apartamente
Buna seara,
Puteti va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situatia de mai jos?
Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje si 4 scari.
Fara a avea loc anterior vreo sedinta de asociatie, luna aceasta a aparut de plata la intretinere o suma aferenta reparatiei la 2 apartamente aflate la ultimul etaj, dar aflate la alte scari decit cea pe care locuiesc eu. Suma a fost impartita egal la cele 4 scari, apoi in sume diferite pentru garsoniera, 2 camere si 3 camere
Este legal? Daca nu, ce ar trebui facut?
Acum aproximativ 7 ani a fost reparat acoperisul in dreptul unui apartament de pe scara mea si atunci am platit doar cele 5 apartamente din dreptul bucatii de acoperis reparat, nu toate apartamentele din bloc , ca acum. Atunci a fost legal?
Sunt doua situatii identice, dar tratate diferit din punct de vedere al repartitiei cheltuielilor, ceea ce ma nedumereste.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: c2023 , utilizator 14:43, 6 Octombrie 2023
Ambele au fost legale. Importqnt e sa pastrezi principiul. Adica reparatia de la o scara o repartizezi la toate apartamentele atuncci asa va fi mereu.
Faceti o adresa scrisa catre presedinte si vedeti de ce au schimbat modalitatea de aplicare si cum procedeaza cu compensarea in cazul dinainte?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis bloc georgep-panciu georgep-panciu Buna ziua, pot da in judecata asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc avad in vedere ca banii pentru repararea acoperisului blocului au fost ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Locatarii refuza reparatia acoperisului. ce se poate face? nicu9 nicu9 Situatia este urmatoarea. Este vorba de un bloc cu 4 etaje format din mai multe scari, cu 3 apartamente pe etaj inclusiv parter, adica 15 etaje pe fiecare ... (vezi toată discuția)