avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Stie cineva care este formula de calcul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Stie cineva care este formula de calcul pentru sulta ...

Buna seara. Stie cineva care este formula de calcul pentru sulta partaj in instanta ?
Credit nevoi personale cu ipoteca. Pana in aprilie 2023 achitat impreuna, de la aceasta data achit doar eu. Din credit s a cumparat o masina si o garsoniera care i au ramas fostului sot prin partaj partial voluntar.
Exista posibilitatea ca instanta sa ia in calcul pentru diminuarea sultei faptul ca deja a primit o locuinta ? De asemenea se poate tine cont la diminuarea sultei si ca garsoniera a fost cumparata din acest credit si ca jumatate din ce s a platit pana acum s a platit pt garsoniera si masina ? Multumesc pentru eventualele raspunsuri, m ar ajuta foarte mult.
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 19:19, 16 Octombrie 2023
Da, instanța poate tine cont de ce ziceți dvs. Formula de calcul la partaj este ca stabilim activul și pasivul dobândit în timpul căsătoriei, din activ scădem pasivul, iar rezultatul îl impartim 50-50 sau în alt procent, în funcție de contribuția soților la dobândirea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut acțiune pentru partaj apartament luat la finalul căsătoriei, ... Belze Belze Am avut acțiune la sectorul 6 pentru partajul unui ap. luat spre finalul căsătoriei, prin credit ipotecar.. Numai eu am plătit ratele imobilului, deși ... (vezi toată discuția)
Partaj credit refinantat -urgenta cardamisa cardamisa m-am casatorit in mai 2001 si in oct 2001 am avut un copil. In 2003 am luat un credit ipotecar pe 15 ani de la banca unde eram angajata . in sept 2006 am ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar iulian2253 iulian2253 Se poate ajunge la executare silita a unui imobil in valoare de 10.000 euro cumparat de ambii soti in 2012, si pentru care s-a facut partajul voluntar , sotul ... (vezi toată discuția)