avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... leg nr=10 si 247
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

leg nr=10 si 247

situatie-secretara de la primaria Tartasesti a facut disprut pozitia de rol a bunicului la aplicarea legilor+18/1991 si 1/200,iar cu aparitia legii 247 a revendicat prin sotul saau ca unic mostenitor al bunicului supf de v25 ha teren agricol,cu toate ca la primarie exista certificat de mostenitor al mamei mele.La data revendicarii,mama era singura mostenitoare in viata ca fiica a bunicului,iar cei ce au revendicat au calitatea de nepoti.La demersurile facute-parchet,prefectura si alte institutii s-a explicat ca totul este legal,DAR,am solicitat si noi sa intram in posesia actelor in baza carora s-a facut dovada ca au calitatea de mostenitori si binenteles pozitia de rol a bunicului s-au registrul special al chiaburilor din anul 1954 asa cum se afirma,deasemeni mentionez faptul ca imediat cum au intrat in posesia actului de propritate-fam respectiva a instrainat terenul de 25 ha cu suma de 2,5 mil euro.Nu dorim decat sa se respecte acest drept ce este stipulat in lege de URMAS(mostenitor)CE SE MAI POATE FACE???telefon=0746432934; 0735824214-lucian ivanescuX-(
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:40, 30 Ianuarie 2010
buna ziua!
pentru reconstituirea dr de prop mama dvs trebuia sa fi facut cerere in baza legii speciale.
a formulat aceasta cerere?
NU am facut revendicarea deoarece actele au fost dosite si prezentate bin cursul anului 2005 cand au intrat respectivii in posesie
O actiune in revendicare formulata impotriva acelora care au dobandit un drept in conditii ilegale, cu incalcarea grava a legilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren babacu60 babacu60 -o pers.ce detine functia de agent agricol si secretar primarie a revendicat prin sot si cumnata ca fiind unici mostenitori ai bunicului in temeiul leg.10 si ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pentru a revendica niste pamanturi luate de comuisti bunicului meu? bunicul fiind si persecutat in acea perioada? Mallasorte Mallasorte Buna ziua ma numesc Adrian Stan. Am sa incep printr-o mica poveste pentru ca altfel nu se poate intelege exact. Bunicul meu este un copil nerecunoscut intre ... (vezi toată discuția)