avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! EA si EL au din timpul casatoriei 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! EA si EL au din timpul casatoriei 2 proprietati. EA ...

Buna ziua! EA si EL au din timpul casatoriei 2 proprietati. EA deschide proces pentru partaj dupa divort dar plateste taxa devtimbr doar pentru una din ele pentru a . EL este obligat sa adauge la proces cea de a 2a proprietate? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:14, 10 Octombrie 2023
nu, pot partaja doar un imobil daca vor, desi era bine sa fi terminat ce au de partajat.
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
Idea a fost sa plateasca si el taxe pentru partaj, deoarece nu a vrut sa partajeze in nici un fel ( asa a fost sfatuita sa procedeze). Multumesc.

gi-jane2 a scris:

nu, pot partaja doar un imobil daca vor, desi era bine sa fi terminat ce au de partajat.

Partajul poate fi total sau partial. Daca reclamanta a stabilit cadrul procesual la un singur bun, atunci doar acesta va face obiectul partajului.

Daca se doreste si includerea celui de-al doilea imobil se face cerere reconventionala si se timbreaza.

Oricum taxele vor fi impartite egal, conform cotelor de contributie

Este strict decizia de oprtunitate pe care fiecare o ia si si o asuma. Acuma si sa plateasca reclamanta ambele taxe e mai greu, insa ele si daca ar fi fost platite vor fi fost scazute ulterior din ceea ce revine celeilate parti.
A fost sfatuita prost. Taxa de timbru o avanseaza cine intenteaza proces

Vladgga a scris:

Idea a fost sa plateasca si el taxe pentru partaj, deoarece nu a vrut sa partajeze in nici un fel ( asa a fost sfatuita sa procedeze). Multumesc.

gi-jane2 a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj sabina492005 sabina492005 Buna ziua, Ma numesc Ghisa Elisabeta. Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru partaj bunuri comune vertigoo vertigoo Taxa de timbru este acceasi in cazul partajarii bunurilor comune ale sotilor, indiferent ca partajul se face in cadrul procesului de divort sau ulterior? ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru proces succesiune coar coar Buna ziua, Tatal meu era parat intr-un proces de succesiune, iar reclamantul a fost sfatuit sa nu plateasca taxa de timbru. In decembrie tatal meu a decedat, ... (vezi toată discuția)