avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta comuna proprietate personala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta comuna proprietate personala

buna ziua
sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei proprietatile aflandu-se in localitati diferite
cum sa procedam pentru a locui in aceeasi locuinta dar in acelasi timp sa ne protejam posesia asupra locuintelor dobandite inainte de casatorie prin mostenire respectiv donatie? va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:30, 12 Octombrie 2023
buna ziua
vrem sa pastram locuinta mea care este mai mare si sa o vindem pe a sotiei care este mai mica locuinta mea fiind primita de mine prin donatie de la parintii mei decedati as dori ca sotia sa poata locui nestingherita de nimeni in caz de deces al meu si precizez ca sotia este de acord sa vanda locuinta ei dobandita prin mostenire pentru a domicilia in aceeasi localitate, in aceeasi locuinta, dar nu dorim ca dupa decesul unuia din noi sa fie ridicate pretentii de catre mostenitorii nostri acestia urmand a beneficia de drepturile succesorale doar dupa decesul nostru, al amandurora intrucat au deja o situatie locativa excelenta
va multumesc pentru raspuns
ii puteti da sau lasa drept de uzufruct pe casa dvs. ca sa ii dati de acum, conteaza ce relatie aveti cu sotia, daca se poate pune in discutie un divort vreodata.
am inteles si va rog sa precizati daca puteti si pentru cazul in care se pune problema divortului dar si pentru cazul in care nu se pune problema divortului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca se pune problema sa divortati, ii puteti lasa prin testament uzufructul si copiilor nuda proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu va recomand testamentul dacă aveți copii. Complica absolut inutil procedura succesorala.
Oricum soția dvs moștenește 1/4.
Deci va fi coproprietar pe imobilul respectiv.
Cinstit și corect ar fi ca imobilul pe care îl aveți fiecare sa fie moștenit exclusiv de copiii soțului respectiv.
Este o situație nefericita sa va lăsați copiii încurcați și în coproprietate cu frații vitregi asupra unui imobil, care pana la urma provine de la părinții dvs.
Constituirea unui drept de uzufruct, din timpul vieții este cea mai sigura soluție pentru ce doriți dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct ContSters334938 ContSters334938 Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara,imobilul in care locuim,este al dansei.Suntem casatoriti de 4 ani.Daca,doamne fereste ,ar muri sotia,eu as ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)