avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Unii au probleme cu asociațiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Unii au probleme cu asociațiile de proprietari că ...

Bună ziua! Unii au probleme cu asociațiile de proprietari că nu sunt ajutați să-și refacă hidroizolația, eu am probleme cu un proprietar de la etajul 4, care a informat verbal asociație că are probleme cu acoperișul, problema a fost expusă pe grupul de wp al scării, toată lumea a fost de acord, am găsit firma, 3 oferte... În schimb am solicitat proprietarului beneficiar să participe la acțiunea de măsurare a suprafeței, respectiv a materialelor, când vor fii aduse, și să verifice modul de realizare a lucrărilor, fiind cel mai îndreptățit ca lucrarea să se realizeze in cele mai bune condiții... A zis că nu îl interesează, că este treaba asociației! Bun, i-am transmis că v-a face parte din comisia de recepție a lucrărilor, fiind beneficiarul final, nu vrea să audă.... Știu că din comisia de recepție trebuie să facă parte președintele, administratorul, membru comitet executiv, dar și proprietarul are obligația să supravegheze, măcar din bun simț, evoluția lucrărilor. Ce am de făcut în acest caz???? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: violeta botlung , utilizator 12:09, 13 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@CHKa,
La fel, cu tot respectul - dar nu ati citit cu atentie ce am recomandat eu.
Asadar, daca nu se gaseste nimeni in asociatia respectiva care sa supravegheze, sa urmareasca, etc.- fie din nepricepere (nu este calificat), fie din cauza ca nu are timp. ori poate ca nu se poate catara pe terasa, am recomandat:
Asadar, asociatia dvs. sa apeleze la serviciile unui diriginte de santier specializat. Costul dirigintelui va intra in costul total al lucrarii care asa cum s-a aratat mai sus...

Daca acum ati inteles este bine, daca nu, este la fel de bine.
.........................................
Din acest motiv am recomandat incheierea unui contract de prestari de servicii cu un diriginte de santier - specializat in astfel de reparatii. De obicei costul contractului cu dirigintele se negociaza si reprezinta intre 1-3% din valoarea lucrarii.

Doamna Violeta, eu am raspuns cum m-am priceput, pana la urma, dvs. procedati cum credeti de cuviinta.
Si sa stiti ca este bine ca lucrarea sa o faceti cu o firma cunoscuta si in contractul de prestari de servicii sa puneti clauze de garantie pe un termen cat mai mare.
Mult succes!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar vă mulțumesc! Lucrarea se face cu firmă specializată, materialele vin cu certificat de conformitate. De regulă, garanția ptr acestea este de maxim 5 ani. Nu solicită nimeni, nimănui să facă analiza materialelor, dar .... din bun simț, "eu", care stau la etajul 4, am tot interesul să se facă o lucrare de calitate.
Și, da, trebuie să urce pe bloc și președintele, și administratorul, și comitetul executiv, și.... alții. Și da, ne-am gândit să angajăm și un diriginte de șantier, dar deja, această propunere a iscat alte discuții care au degenerat .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @Adam Grecu , - spre uimirea dvs. - am citit cu atentie si am inteles perfect recomandarea dvs. Si , pentru ca am fost absolut de acord cu ea , nici nu am pomenit-o . Eu am comentat doar observatia dvs. “ comoditatea e cucoana mare ... “ . Nu e neaparat problema de comoditate , ci poate fi doar de competenta ... si de a-si respecta fiecare atributiunile , nimic altceva ...
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2023
CHKa, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@violeta botlung,
Asa ziceam si eu, iar discutiile sunt neterminate, kasai la noi. Succes!
@CHKa, din cate am inteles, sunteti o doamna in spatele acestui pseudonim. De fapt nu conteaza...
Doamna, daca in raspunsul dvs. faceati referire la faza cu “ comoditatea e cucoana mare ... “, ma prindeam si eu... Aveti dreptate ca un economist nu se pricepe chiar la toate alea, dar daca presedintele, adminul si cine-or mai fi pe acolo, sunt economisti cu totii, ce faci? Faza este ca am vazut si economisti care se pricep la lucrari constructii / hidroizolare si chiar la cele cu cifre - spre uimirea dvs.!
Ati observat ce zice autoarea topicului?
...
dar .... din bun simț, "eu", care stau la etajul 4, am tot interesul să se facă o lucrare de calitate.

Macar sa-i dai meseriasului o sticla cu apa, acolo si mai tragi cu ochiul la lucrare. Zicem si noi, nu ca am fi diriginti de santier sau nush ce specialisti, dar daca faci lucrarea cu o firma serioasa, cu recomandari, care mai ofera si ceva garantie, rezultatul nu poate fi decat unul foarte bun.
La noi, dupa 15 ani lucrarea de hidroizalare a terasei arata impecabil!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mă iertați că intervin, să înțelegem că cei care nu ne pricepem la hidroizolații, materiale pentru hidroizolații, felul în care se face o hidroizolație, poate avem rău de înălțime, suntem automat lipsiți de bun simț?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie acoperis mia_bv mia_bv Este vorba despre hidroizolatia acoperisului casei liftului . Din cate stiu asta intra la bunuri comune ale imobilului . Problema este ca asociatia sustine ca ... (vezi toată discuția)
Contributie baneasca la hidroizolarea unui tronson de scara dintr-o asociatie de proprietari Marius MM Marius MM locuiesc intru-un imobil format din trei scari de bloc fiecare scara fiind construita unitar . terasa blocului nu este desfasurata pe intreaga suprafata a ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie la casa scarii danutz1978 danutz1978 Buna ziua , Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ... (vezi toată discuția)