avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Dupa decesul mamei mele am DESCOPERIT ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Dupa decesul mamei mele am DESCOPERIT ca CNP IEI este ...

Buna ziua.
Dupa decesul mamei mele am DESCOPERIT ca CNP IEI este gresit.
In momentul in care sa nascut a primit un CNP,ulterior cand a facut buletinul altul.
Mama a avut toate ACTELE ,pe CNP din BULETIN.
Pe certificatul de deces este cel din buletin.
Doar cel din certificatul de nastere nu este la fel.....si nici nu exista vero alta persona cu acel CNP.
Deci acel CNP din certificat nu exista pentru nimeni.
Mama mea in baza de date apare cu CNP din buletin.
Problema este ca cei de la casa de pensii se refuza sa ne de-a ajutor de inmormantare.
Motiv:
Au nevoie de-o demonstratie ca PERSOANA din BULETIN este una si aceeasi din Certificatul de Nastere.
Cei de la evidenta populatiei ne-au zis :
Ca iei ii vor trimite aceeasta confirmare,daca agentia de pensii face o adresa scrisa.
Nu poate sa ne lase noua acest documen,dar il poate trimite ca raspuns prin solicitare direct agentiei de pensii.
Cine sa ocupat de documente nu a presentat toate ACTELE la DOSAR .,si acolo REZULTA lipsa anumite documente care noi le.am DEPUS dar nu a vrut sa le archivieze.
Iar Cei de la evidenza populatiei ne.au zis k nu are TREBUI sa existe probleme daca mama in BULETIN si certificatul de deces este una si aceasi.
Mai ales ca in certificatul de nastere nu exista NIMENI.

Concluzie... DOAMNA ce sa ocupat de acte ne- a spus ca daca vrem ajutor de inmormantare trebuie sa deschidem proces pe rol si sa cerem alt certificat de nastere al mamei si sa demonstram k este ia.
Este posibil asa Ceva?
Daca functionari au gresit noi acum ce facem?
In atatia ani nu au descoperit?
Cand a luat somajul nu au vazut ca are gresit CNP in certificat de nastere? Tot iei au dat somajul.

Mama toata viata sa presentata cu CNP din BULETIN si oriunde figureaza cu acel CNP.
In toata Europa ia este cu CNP din BULETIN.
Nu exista alta persona cu CNP IEI din buletin Sau din certificat .
Un sfat cum sa procedam.
Multumim
....au trecut 4 luni
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
caricatura, utilizator
Cel mai recent răspuns: caricatura , utilizator 10:39, 29 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Trimiteți o petiție la Casa Națională de Pensii Publice. O puteți face și online:
[ link extern ]

Încercați-vă norocul și la telefonele care sunt afișate aici (la finalul paginii):
[ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti sa vi se puna in plata ajutorul de deces in baza CNP-ului in care a fost pusa in plata si pensia de pana la acest moment.Alte relatii/informatii /lamuriri cereti de la CNPP, pe adresa:petitii.sesizari@cnpp.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
Carp Mircea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Vroiam sa va multumesc pentru ajutor,am rezolvat problema.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp eronat in buletin ? mm83 mm83 Buna ziua, am o mare nelamurire privind CNP din buletin. Este posibil ca o persoana legitimata cu buletin de identitate emis in 1983, revizuit in 1994, sa ... (vezi toată discuția)
Prenumele mamei nu este in toate actele la fel ibazs ibazs Mama decedata, prenumele mamei din certificatul de nastere al copilului (adult), precum si din B.I., din certificatul de casatorie, nu corespunde cu prenumele ... (vezi toată discuția)
Eroare cnp Ella16 Ella16 Am descoperit, ca am cnp gresit. Datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau nu , sa ma mut ... (vezi toată discuția)