avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua Îmi poate răspunde cineva dacă ,art.131 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua Îmi poate răspunde cineva dacă ,art.131 din OG ...

Bună ziua
Îmi poate răspunde cineva dacă ,art.131 din OG 195 ,se aplica și taxiurilor la iesirea din stațiile de taxi prevăzute cu alveolă ?
Legiuitorul se refera la vehiculele de transport public de persoane categorie din care face parte și taxiul
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:38, 14 Octombrie 2023
Deocamdată,d-voastră v-ați raportat doar la faptul că taxiurile nu fac parte din sfera transportului public de persoane.Cred că e lămurit acest lucru și eu știam acest lucru precizând asta și în postare

Lastony a scris:

latka a scris:

Am citit și OUG 195/2002 și legea 92/ 2007 și nu am găsi nimic din ce susțineți sau credeți dvs.

De aia nu ați dat nici un link doveditor.

Taxiurile nu au stații și traseu fix pe care sa
oprească din stație în stație

3) Serviciile de transport public local de persoane cuprind:

a) transport prin curse regulate;

b) transport prin curse regulate speciale;

Banner Lege5

Acesta este un fragment din Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local. Cumpăraţi documentul în formă actualizată sau alegeţi un abonament Lege5 care permite accesul la orice formă actualizată, fără mesaje publicitare.

c) transport cu autoturisme în regim de taxi;
V-am pus un copy/Paște din lege.Însă e f ușor de găsit

(2) Staţiile mijloacelor de transport public de persoane, inclusiv locurile de aşteptare a clienţilor pentru transportul în regim de taxi, se stabilesc de către autorităţile administraţiei publice locale, cu avizul poliţiei rutiere.
Scuze.E vorba de regulamentul de aplicare a OG195
latka a scris:

Am citit și OUG 195/2002 și legea 92/ 2007 și nu am găsi nimic din ce susțineți sau credeți dvs.

De aia nu ați dat nici un link doveditor.

Taxiurile nu au stații și traseu fix pe care sa
oprească din stație în stație

Pentru ultima dată, asa cum v-am spus , art. 131 alin 1 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 se referă doar la transportul public prin mijloace de transport în comun, reglementat de legea 92/2007.

E vorba de acel transport public ce are stații fixe și traseu declarat. Taxiurile nu se încadrează la acest gen de transport public, ce e reglementat de legea 38/2003. Locurile de așteptare a clienților nu au nici o legătură cu stațiile de pe traseu, ale celuilalt gen de transport public.

Prin urmare, va rog frumos sa nu mai postați pe acest subiect, deoarece nu aduceti absolut nici o dovada, în ceea ce credeti. Sunteți off topic, față de subiectul pe care l-ați deschis, cel legat de acel art. 131. Ați primit deja răspunsul cerut, chiar dacă nu vă place.

[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala paulay25 paulay25 V-as ruga daca ati putea sa mi spuneti, in cazul in care imi deschid o Intrep.Individuala, as putea sa obtin de la ARR, licenta ptr.transport persoane????(am ... (vezi toată discuția)
Pfa taxi poate angaja pf? celestin celestin intrebarea a mai fost adresata pana acum, si din discutiile pe forum , nu se intelege daca o persoana fizica autorizata taxi poate angaja alta persoana fizica, ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legislatie transport persoane crasmaruandreea crasmaruandreea Buna ziua! Sunt coordonator de transport la o firma ce are obiect de activitate transportul de persoane. Problema mea este legata de de armonizarea legislatiei ... (vezi toată discuția)