avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Politia economica magazin
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Politia economica magazin

Buna seara,lucrez într-un magazin alimentar,azi a venit politia economica și având în vedere că șeful a spus sa nu bat pe casa de marcat mai mult de 500 lei cei de la poliția economica au găsit o suma destul de mare nebăută,șeful a primit o amendă de 100 milioane,acum, mi-a spus că el va plăti amendă și că pe urmă îmi va opri lunar din salar să mă achit de ei,are acest drept?Pe mine ca și angajat cu ce mă afectează toate astea ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2023
Andreea1816, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 15 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. Nu are acest drept, cel puțin nu automat și nu în forma prezentata de dvs. Dacă angajatorul considera ca angajatul a săvârșit o abatere disciplinara și a produs pagube, trebuie urmata procedura de cercetare disciplinara. Decizia din aceasta procedura, ca de altfel orice act emis de angajator în raporturile de munca, poate fi contestata în instanta. Totodata, atentie mare la presiuni și la ce acte sunteți de acord sa semnați.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, are acest drept .. insa recuperarea nu o poate face decat cu acordul dvs in limita a 5 salarii minime brute pe economie sau in baza unei hotărâri judecătoresti definitivă şi irevocabilă.
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de control anaf - retinere amenda de la salariat a_ana1989 a_ana1989 am avut de vreo 2 sapt control Anaf si eu fiind la casa de marcat aveam in bani nemarcati cam 112 lei. controlul a intrat in birou si ia intors tot birou lu ... (vezi toată discuția)
Bună seara managerul de magazin a venit sa ia o suma de bani ... Loredanalas Loredanalas Bună seara managerul de magazin a venit sa ia o suma de bani din încasările facute, persoana în cauza a spus ca ii va aduce înapoi pana se va închide ... (vezi toată discuția)
Furt de la serviciu pe fata reludd reludd se da urmatoarea situatie , practica sau ipotetica: un angajat, de fata cu patronul si cu alti angajati, ia din gestiune(era gestiunea sa) o anumita suma, ... (vezi toată discuția)