Buna seara,lucrez într-un magazin alimentar,azi a venit politia economica și având în vedere că șeful a spus sa nu bat pe casa de marcat mai mult de 500 lei cei de la poliția economica au găsit o suma destul de mare nebăută,șeful a primit o amendă de 100 milioane,acum, mi-a spus că el va plăti amendă și că pe urmă îmi va opri lunar din salar să mă achit de ei,are acest drept?Pe mine ca și angajat cu ce mă afectează toate astea ?
Bună ziua. Nu are acest drept, cel puțin nu automat și nu în forma prezentata de dvs. Dacă angajatorul considera ca angajatul a săvârșit o abatere disciplinara și a produs pagube, trebuie urmata procedura de cercetare disciplinara. Decizia din aceasta procedura, ca de altfel orice act emis de angajator în raporturile de munca, poate fi contestata în instanta. Totodata, atentie mare la presiuni și la ce acte sunteți de acord sa semnați.
da, are acest drept .. insa recuperarea nu o poate face decat cu acordul dvs in limita a 5 salarii minime brute pe economie sau in baza unei hotărâri judecătoresti definitivă şi irevocabilă.