avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, asociatia de proprietari, in cadrul careia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, asociatia de proprietari, in cadrul careia activez ...

Buna ziua, asociatia de proprietari, in cadrul careia activez in calitate de administrator, a decis repararea ascensorului. La parterul imobilului au sediul 2 SC cu care asociatia are relatii amiabile. Acestea doresc sa participe la repararea ascensorului cu o suma de bani. Ce document se poate incheia intre asociatie si societatile respective? Miltumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:56, 16 Octombrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca firmele platesc la asociatie gunoi, ape uzate, apa rece si apa calda, etc., atunci firmele pot sa apara cu cota parte la cheltuielile asociatiei (fond de reparatii, fond de rulment).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sediile celor doua S C provin din apartamente carora li s-a schimbat destinatia (in spatii cu alta destinatie decat ce-a de locuinta), atunci cele doua societati trebuie "privite" ca si doua apartamente normale, astfel incat, in momentul in care faceti reparizarea sumei necesare reparatiei ascensorului pe proprietari (proportional pe cota-parte indiviza de proprietate), le repartizati si acestora, conform c.p.i. pe care le au spatiile respective.
Insa, in mod normal, nu este treaba dvs. de administrator sa discutati aceste chestiuni. Acestea sunt probleme care privesc conducerea as. de proprietari si lasati-ii pe dansii sa-si bata capul.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata intretinerii zadunaischi zadunaischi Buna ziua, De cativa locuiesc pste hotare dar inca mai detin un apartament intr-un bloc de proprietari din Bucuresti (bloc devenit Asociatie de proprietari ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea diminuarii platii la intretinere adriannnn adriannnn De curand , impreuna cu alti vecini, am tras o conducta separata de apa potabila, astfel incat apa rece n-o mai platim la asociatie, ci direct la Compania de ... (vezi toată discuția)
Calcularea intretinerii elenaradulescu1 elenaradulescu1 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva va rog cu un model de tabel pentru intretinere? Acest tabel este folosit de toti administratorii de bloc sau fiecare isi ... (vezi toată discuția)