Buna ziua! Am cumparat de curand o masina de la o firma , am primit certificat de atestare fiscala, am primit si cele 5 facturi care atesta ca eu am devenit proprietarul dar nu am primit niciun bon fiscal sau chitanta pe suma respectiva de bani pe care am platit-0(plata facandu-se cash). Pot avea probleme atunci cand vreau sa trec masina pe numele meu la primarie? Multumesc
La inmatriculare nu vi se cere dovada platii ci contractul de vanzare cumparare, daca este vehicul inmatriculat in Romania. Pe de alta parte, daca in contract nu se mentioneaza ca pretul a fost incasat de vanzator, trebuie sa le solicitati eliberarea unor chitante pentru platile facute in numerar. In caz contrar va puteti trezi ca va solicita sa achitati din nou contravaloarea masinii.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.