avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de introducere a mostenitorilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de introducere a mostenitorilor reclamantului decedat, litigiu civil

`1.Care este taxa judiciara de timbru referitoare la cerere de introducere in cauza a mostenitorilor reclamantului decedat, in cazul unui litigiu civil ?
2. Odata ce cererea de introducere mostenitori a fost depusa la registratura sau comunicata prin email, care sunt pasii urmatori procedurii, care trebuie sa se concretizeze prin citarea mostenitorilor si consemnarea pe porta.just.ro ?
Adica, este necesar un termen de judecata special pentru introducerea mostenitorilor, sau simpla cerere cu documentele atasate isi va produce efectul ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gbar , utilizator 19:11, 19 Octombrie 2023
Este nevoie ca cererea sa fie discutata la termenul de judecata.,judecătorul nu poate dispune între termene ci doar în ședința publica ,în conditii de contradictorialitate etc.La termenul stabilit va prezentati susțineți cererea și vedeți ce dispune judecătorul.. cauzei.Daca cererea dvs e întemeiată ,un certificat de deces,alte acte ,indicati numele si adresa mostenitorilor,atunci nu ar trebui sa fie probleme..
SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN, VA MULTUMESC.
Am depus cererea de introducere pe 16 octombrie. La un dosar este deja programata sedinta in noiembrie. La al doilea dosar nu e programata nici o sedinta. Stiti cumva daca cererea se taxeaza?
Pentru dosarul cu sedinta deja programata, primul lucru banuiesc este introducerea mostenitorilor. Nu ar fi instantei , peste o saptamana sau doua, chiar sa si solutioneze dosarul.
Pentru dosarul fara sedinta: trebuie ca eu (mandatar) in mod special sa CER O SEDINTA de introducere a mostenitorilor, sau Curtea de Apel Bucuresti primind cererea de introducere mostenitori, va aloca din proprie initiativa o sedinta de introducere + o sedinta de solutionare dosar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuzare imparțialitate art 42(13) ncpc elemente ce nasc îndoieli cu privire la imparţialitate Popescu2012 Popescu2012 Care sunt cazuri /elemente ce nasc îndoieli cu privire la imparțialitate!? Art 42(13) NCPC Sunt cazuri de imparțialitate următoarele exemple!? : A - ... (vezi toată discuția)
In ce temei pot solicita sa particip la sedinta de judecata? aidu aidu In concret, am retinut de la plangerea la CEDO a lui Adrian Nastase ca ICCJ nu l-a lasat sa participe la solutionarea cererii de recuzare. Similar, eu vreau ... (vezi toată discuția)
Angajator care nu vrea sã vinã în instanþã viktorV viktorV Din 2012, am un litigiu de muncă cu un angajator din SUA, care activează comercial, în România, neînregistrat conform legislaţiei românesti şi care, nu ... (vezi toată discuția)