avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Am și eu 2 întrebări: Eu și fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Am și eu 2 întrebări: Eu și fratele vrem să ...

Bună seara! Am și eu 2 întrebări:
Eu și fratele vrem să cumpărăm o casa cu bani de la părinți, bani pe care ii deținem.
1. La semnarea actelor vin și soții noștrii?
2. Bătrânii de la care cumpărăm au 2 copii la casele lor. Vor avea vreun drept asupra bunului după moartea bătrânilor?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:57, 19 Octombrie 2023
1. Nu, dar cotele părți pe care le cumpărați fiecare, vor fi bunuri comune.
2. Nu.
1. indiferent daca vin sau nu, atata timp cat imobilul este cumparat in timpul casatoriei este bun comun si astfel ar fi bine sa procedati in alt mod - gasiti o varianta, daca parintii sunt in viata s-o cumpere dansii si sa va doneze dvs si fratelui imobilul. bunul din donatie este bun propriu sau gasiti cu notarul alta varianta.
daca banii provin din mostenire, ar fi mai clara situatia fiind tot asa bun propriu - transformati un bun propriu in alt bun propriu.

2. atata timp cat dvs achitati pretul real pe imobil si veti avea dovada platii in contul vanzatorilor, nu aveti de ce sa va faceti griji

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere un apartament ... yly80.ilie yly80.ilie buna ziua. eu sunt casatorita. mama vrea sa-mi cumpere un apartament fara ca sotul meu sa aiba dreptul. ce fel de act trebuie sa faca la notariat? (vezi toată discuția)