avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitul pe venit/pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitul pe venit/pe profit

Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu modul de functionare a impozitului pe venit vs. impozit pe profit. In trimestrul care tocmai a trecut, in luna iulie am indeplinit toate conditiile pentru ca SRL-ul sa ramana platitor de impozit pe profit. Am avut un contract de mandat. Din luna august, am inchis contractul de mandat si am suspendat SRL-ul. Practic in acel trimestru, am indeplinit conditiile de impozit pe venit in luna in care SRL-ul nu a fost suspendat, iar din momentul suspendarii, nu mi se parea ca are logica sa fie nevoie sa pastrez un contract de mandat la care sa platesc taxe, doar pentru a ramane platitor de impozit pe venit. Este normal sa se intample asta? Daca din momentul suspendarii nu am mai avut contractul de mandat sa fie nevoie sa platesc pe acel trimetru impozit pe profit? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AlexGhe30 , utilizator 09:37, 23 Octombrie 2023
In Codul fiscal nu se spune nimic referitor la suspendarea activității. Deci, începând cu 01/07/2023 trebuie să fiți plătitor de impozit pe profit.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare impozit pe profit camicami camicami 1. Daca la finele anului 2012, prin D.101/2012 societatea inregistraza impozit pe profit de recuperat, iar de 01.febr.2013 este obligata sa treaca la ... (vezi toată discuția)
Renuntare salariat unic mihai3587 mihai3587 Buna ziua. Microintreprindere cu un singur salariat. Daca se renunta la salariat pe 15 iunie, de cand devine platitoare de impozit pe profit? De la 01 ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit si tva auraneg auraneg impozitul pe venit si TVA-ul se platesc in fiecare luna sau la trimestrul...ma refer la un SRL.... (vezi toată discuția)