avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... efecte abrogare lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

efecte abrogare lege

un contract incheiat sub imperiul Legii nr. 469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale nu prevede ca totalul penalitatilor poate depasi suma datorata.
in prezent legea nr. 469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale este abrogata prin Legea nr. 246/2009 , iar actiunea la instanta de judecata este depusa dupa abrogarea lg. 469/2002.
ce parere aveti , poate sa obtina reclamanta penalitati mai mari decat suma datorata , chiar daca in contract nu exista o astfel de clauza ? care ar fi motovarea in caz afirmativ?
Cel mai recent răspuns: dco , utilizator 18:56, 6 Februarie 2010
speta este foarte interesanta
ce parere aveti , se poate merge cu penalitatile pana la limita sumei principale atata timp cat legea disciplinei contractuale a fost in vigoare ?
dupa abrogare curg penalitati pana la achitare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul penalitati de intarziere Ana Popescu Ana Popescu ma poate ajuta cineva cu formulele dupa care se calculeaza penalitatile de intarziere la o datorie datand din anul 2009? Spre exemplu, factura este emisa la ... (vezi toată discuția)
Legea 469/2002 ??? Maxtor_17 Maxtor_17 Mi-a ramas de platit din 2007 un impozit pe teren in valoare de 200 ron si in contract apar penalitati de intarziere de 5%/zi si acuma am de platit 3600 ron ... (vezi toată discuția)
Penalitati mai mari decat factura elenalu elenalu Poate o institutie publica sa-mi calculeze penalitati care depasesc factura? (vezi toată discuția)