avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Competenta judecata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Competenta judecata

Buna seara si multumesc anticipat pentru raspuns,
si ca sa trec direct in subiect am sa va expun pe scurt situatia mea:
sunt in litigiu(2 infatisari) cu o renumita firma vanzari barci/motoare(isi spune #1 on the water).Problema este ca barca si motorul le-am cumparat dela Tulcea-punct de lucru(unde ma si judec cu ei)dar dupa doua infatisari se pune problema mutari procesului in resedinta firmei mama(ceruta de partea parata).
Intrebarea mea este urmatoarea:poate acesta firma sa ceara acest fapt(mi se pare o absurditate atata timp cat acesta firma in Tulcea are sediu,angajati,stampille etc).
Mentionez ca la a treia infatiseare Judecatoria |Tulcea trebuie sa se pronunte asupra acestui fapt.
Cu stima,si multumiri anticipate
Andrei
Cel mai recent răspuns: andreipap , utilizator 17:30, 27 Martie 2010
este competenta. Sustineti respingerea exceptiei ca nefondata si neintemeiata si argumentati ca Judecatoria Tulcea este competenta conform art.6 Cod pr. civ. Banuiesc ca sunteti reclamant
Potrivit art.7 din c.proc.civ cererea impotriva unei persoane juridice de drept privat se face la instanta sediului ei principal.Apreciez ca discutam de o competenta alternativa ( deci se poate in ambele locuri) deoarece in cererile privitoare la obligatii comerciale, este competenta instanta locului unde obligatia a luat nastere sau a locului platii.Ori in acest caz competenta este a instantei din Tulcea.Nu stiu cum v-ati aparat asupra exceptiei invocate insa acesta era argumentul pe care trebuia sa il folositi.In acest caz este vorba de o competenta alternativa si nu una exclusiva.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna seara dna avocat,va multumesc pentru raspunsul anterior si daca se poate vreau sa va cer parerea dvs.Judecatoria Tulcea i-a acceptat paratului exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Tulcea si a hotarat stramutarea procesului in Bucuresti unde firma parata are sediul principal.Din ce am inteles dela avocatul meu(nu am fost prezent la proces) s-a invocat faptul ca la Tulcea este un punct de lucru si nu reprezentanta.Bineinteles ca am depus recurs dar avocatul meu nu are nicio strategie.
andreipap a scris:

Buna seara dna avocat,va multumesc pentru raspunsul anterior si daca se poate vreau sa va cer parerea dvs.Judecatoria Tulcea i-a acceptat paratului exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Tulcea si a hotarat stramutarea procesului in Bucuresti unde firma parata are sediul principal.Din ce am inteles dela avocatul meu(nu am fost prezent la proces) s-a invocat faptul ca la Tulcea este un punct de lucru si nu reprezentanta.Bineinteles ca am depus recurs dar avocatul meu nu are nicio strategie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent incredintare minor-instanta competenta teritorial paraga paraga buna seara! speta este urmatoarea. dintr-o relatie de concubinaj a rezultat o minora, nascuta in bucuresti. a fost recunoscuta de tata. acum 2 ani cei doi se ... (vezi toată discuția)
Hotarare casata de curtea de apel, declinare competenta fond elena_1234 elena_1234 Am urmatoarea speta: Am dat in judecata o institutie pt 2 capete de cerere: 1) nenominalizare persoana de catre consiliul de administratie pt grupa a II-a ... (vezi toată discuția)
Cerere declinare competenta jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In calitate de parat intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Dorohoi, care se afla la al doilea termen, pot sa ... (vezi toată discuția)