Vă mulțumesc pentru răspuns.
Da, al patrulea, cel fără moștenitori, a decedat înaintea soției acestuia. Soția a primit dreptul de moștenire pe care nu a avut cu-i să-l transmită deoarece cei doi frați ai acesteia nu au avut copii.
Eu vreau să cumpăr casa și terenul, de aceea vreau să știu dacă prima dată pot cumpăra părțile celor 3 moștenitori în viață pentru ca apoi, unul dintre moștenitori, care a plătit timp de 33 ani taxele și impozitele la casă, poate cere în instanță, pe uzucapiune, să devină proprietar pe cota celui de-al patrulea, iar în final să cumpăr ultima cotă de la acesta.
Mai știu că se poate deschide succesiune vacantă pe cota fără moștenitor, numai că îmi este teamă că primăria din localitate îmi poate cere foarte mulți bani pe acea cotă sau să nu o vândă.
romascanu a scris:
Oricare dintre coproprietari poate să ceară partajul (zis și "ieșirea din indiviziune") indiferent dacă el e blond și altul are părul verde ori dacă unul are și altul n-are moștenitori. Sau altfel spus: Ce legătură vedeți dvs. între a fi (co)proprietar și a avea sau a nu avea moștenitori? Că nu-i niciuna. Omul poate să fie proprietar și dacă are și dacă nu are moștenitori.
Ați vrut cumva să spuneți că cel de-al patrulea coproprietar e deja mort și nu știți cu cine să vă judecați în acțiunea de partaj pentru că defunctul nu are moștenitor/i?