avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bună tuturor! se dă situația următoare: avem două ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bună tuturor! se dă situația următoare: avem două terenuri ...

bună tuturor!

se dă situația următoare:
avem două terenuri extravilane de 58 respectiv de 76 de ari, la care sunt 3 proprietare: mătușa are cota parte 1/2, eu cu mama 1/2.
mătușa vrea sa vândă terenurile, noi nu, dar suntem dispuși să plătim partea ei: pentru 29 ari (adică 1/2 din 58 ari) din primul pământ 2900 de lei și pentru terenul celălalt 3800 de lei. mai mult nu ne permitem și nici nu credem că valorează mai mult terenul în zona respectivă.
ce fel de drepturi are mătușa, dacă nu este de acord cu prețul oferit de noi, legal ce poate să facă cu partea ei și ce obligații avem și noi ca coproprietare.
mulțumesc pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:50, 24 Octombrie 2023
Matusa are - ca si dvs., de altfel - toate drepturile unui proprietar . Daca domnia-sa nu e de acord cu pretul oferit , partajati asa cum va intelegeti tinand cont de cota fiecaruia , iar daca nu va intelegeti - in instanta , asa nu veti mai fi coproprietari , ci proprietari fiecare pe partea lui . Dupa partaj , matusa vinde cui doreste si la ce pret poate ... Poate vinde si acum cota-parte pe care o are , iar dvs. cu mama veti deveni coproprietare cu cel care cumpara .
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
CHKa, utilizator
cum ati ajuns la valoarea asta? chemati un evaluator. Poate gaseste matusa un cumparator si ii dati aceeasi suma daca va convine sau o lasati sa vanda si iesiti apoi din indiviziune fgata de el.

Daca sunt extravilane trebuie urmata o anumita procedura pentru vanzarea lor si dvs. ati fi preemtor, adica ati avea un avantaj la cumpararea lor.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator
Practic , oferta dvs. este de un (1) leu pe mp . Sa fie acesta pretul zonei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara acordul partilor. se pune problema in modul urmator ... Fanica_1989 Fanica_1989 Succesiune fara acordul partilor. Se pune problema in modul urmator - 12hectare de teren, pe numele bunicului. Bunicul a avut 3 fete, toate decedate in ... (vezi toată discuția)
Atribuire cota-parte din mostenire unui singur mostenitor cu despagubirea celorlalti mostenitori. dancoman dancoman Buna ziua, eu si inca trei frati am mostenit o cota parte de 1/7 din 19.000mp de teren extravilan si 1000mp de teren intravilan. Patru dintre mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)