avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Locuiesc la et 2 al blocului iar vecina de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Locuiesc la et 2 al blocului iar vecina de la et.3 ...

Buna ziua
Locuiesc la et 2 al blocului iar vecina de la et.3 are instalatia de evacuare a chiuvetei de la baie defecta, astfel ca s-au produs infiltratii de apa in plafonul baii mele precum si de-a lungul peretelui alaturat. Am atentionat-o despre acest fapt de-a lungul mai multor ani dar dansa refuza sa faca reparatiile ce se impun, astfel ca a aparut mucegai atat pe tavan cat si pe peretele alaturat.
Desi am informat conducerea administratiei de proprietari ,in scris, nu am primit nicio solutie despre cum as putea rezolva problema infiltratiilor.
Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:12, 24 Octombrie 2023
Daca amiabil nu se poate as apela la un avocat si as chema atat vecina in cauza cat si asociatia in instanta ( asta daca nu obtineti o declaratie de la asociatie ca partea comuna din instalatiile ce trec prin zona unde a aparut mucegai este intacta si nu curge). Daca obtineti aceasta declaratie actionati doar vecina in cauza in instanta).

Ar trebui sa va indrume avocatul mai bine...

Cat despre costuri... nu va faceti griji, castigati procesul si obtineti si daune ( onorariu avocat, cost reparare perete, etc.).

Nu are de unde sa plateasca, se poate ajunge la vanzarea apartamentului.
Stiu ca este o cale lunga pana la un verdict dar daca alte posibilitati nu aveti... plus ca avocatul ar trebui sa va ajute mult.
Si poate nici nu ajungeti in instanta, poate se sperie cand vede instintarea si se gandeste sa faca reparatiile necesare plus daune catre dvs. pentru repararea peretelui si tavanului.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuintei la omniasig claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Am o asigurare AM Plus incheiata la Omniasig. Am platit din 2010 pana in prezent si la sfarsitul anului 2014 am avut o dauna. Desi locuiesc la ... (vezi toată discuția)
Pata pe tavan in bai flopo2004 flopo2004 Buna ziua. Am si eu o problema cu o pata pe tavanul de la baie (in dreptul sifonului de pardoseala). Vecinul de deasupra sustine ca nu este de la el, dar pata ... (vezi toată discuția)
Reparatia unui perete afectat de infiltratiile terasei blocului teol teol Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatorul caz. Fac parte dintr-o asociatie de proprietari si locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din ... (vezi toată discuția)