avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decuplare bloc de la reteaua electrica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decuplare bloc de la reteaua electrica

Buna ziua! Pe 5 octombrie am semnat un contract de vanzare cumparare cu un dezvoltator pentru achizitionarea unui apartament. In contract spune ca apartamentul se preda cu racordarea le reteaua de curent electric si contor inclusiv. Intre timp am aflat ca dezvoltatorul a decuplat complet blocul de la reteaua electrica in regim de santier si ne-a spus sa incheiem un contract cu un distribuitor de energie. Distribuitorul ne-a spus ca e nevoie sa se adune macar 75% din locatari ca sa vina sa monteze contorul pentru ca nu se deplaseaza pentru o singura cerere si poate dura si pana la 3 luni pana se rezolva. Intrebarea mea este: e legal ca dezvoltatorul sa ne lase fara curent electric fara sa ne anunte din timp/sa dea un termen limita? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2023
floraaaaaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:29, 31 Octombrie 2023
Si daca noi (forumul) v-am spune ca nu este normal, sunteti multumita?
Dragă doamnule,

Dar nu am întrebat dacă este normal. O simpla aplicare a logicii umane ne ajută să înțelegem cu toții că nu este normal/uman/etic.
Întrebarea mea avea mai degrabă o rezonanță legală. Aș fi dorit să aflu ce pot face în această situație. Pot să dau dezvoltatorul în judecată? Mi-ar aduce vreun beneficiu financiar sau ar fi mai degrabă o risipă de timp și de bani?

Mulțumesc

Adam Grecu a scris:

Si daca noi (forumul) v-am spune ca nu este normal, sunteti multumita?

Asta ati sctis dvs.
e legal ca dezvoltatorul sa ne lase fara curent electric fara sa ne anunte din timp/sa dea un termen limita? Multumesc.

Sigur ca nu este nici legal, nici normal si nici etic...
Ideea era ca dvs. sa va adresati celor care va pot ajuta din punct de vedere legal. Ma gandesc ca v-ar prinde foarte bine daca apelati la o casa de avocatura si s-ar putea ajunge in instanta. Depinde, doar avocatii, dupa ce studuiaza documentele, se pot pronunta - numai ca aceste procese, pot dura luni sau poate ani...
Banuiesc ca nu sunteti organizati nici in asociatie de proprietari, asa ca va trebui sa va consultati intre dvs. - proprietarii si sa luati o hotarare locala, mai ales ca ce v-am spus mai sus, va implica niste costuri.
Daca furnizorul de energie electrica v-a sfatuit sa va organizati mai bine (75% dintre proprietari), atunci aceasta este calea ce-a mai usoara. Termenul acela de ...poate dura si pana la 3 luni pana se rezolva se poate scurta foarte mult - doar traim in RO, da?
................
Nu este nevoie sa mai citati raspunsurile colegilor, da?
Mult succes!
Mulțumesc mult pentru sfaturi. :) Sa speram că vom rezolva curând.

Adam Grecu a scris:

Asta ati sctis dvs.
e legal ca dezvoltatorul sa ne lase fara curent electric fara sa ne anunte din timp/sa dea un termen limita? Multumesc.

Sigur ca nu este nici legal, nici normal si nici etic...
Ideea era ca dvs. sa va adresati celor care va pot ajuta din punct de vedere legal. Ma gandesc ca v-ar prinde foarte bine daca apelati la o casa de avocatura si s-ar putea ajunge in instanta. Depinde, doar avocatii, dupa ce studuiaza documentele, se pot pronunta - numai ca aceste procese, pot dura luni sau poate ani...
Banuiesc ca nu sunteti organizati nici in asociatie de proprietari, asa ca va trebui sa va consultati intre dvs. - proprietarii si sa luati o hotarare locala, mai ales ca ce v-am spus mai sus, va implica niste costuri.
Daca furnizorul de energie electrica v-a sfatuit sa va organizati mai bine (75% dintre proprietari), atunci aceasta este calea ce-a mai usoara. Termenul acela de ...poate dura si pana la 3 luni pana se rezolva se poate scurta foarte mult - doar traim in RO, da?
................
Mult succes!

Inţelegeţi greu...
V-am rugat:
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. cum putem opri această ilegalitate? ada2011 ada2011 buna seara, locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim ... (vezi toată discuția)
Plata pausala 230/2007 AndreiCluj86 AndreiCluj86 Buna ziua, Prin 2016 am cumparat un apartament cu doua camere. Din data de 10.2016 si pana in 10.2017 cand a fost infintata asociatia de locatari, ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)