avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declarația 100 firma noua
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declarația 100 firma noua

Bună ziua!
Am deschis un SRL pe data de 9 octombrie.
Momentan nu am avut activitate, nu am emis nici o factură deoarece aștept o autorizație într-un domeniul specific. Am făcut doar 3 mici achiziții pe firma (sub 100 lei fiecare) dintre care una este registru o unic de control.
Încă nu am contractat servicii de contabilitate.
Nedumerirea mea este: trebuie să depun declarația 100 până pe 25 octombrie? Sau am nevoie de un contabil până încep activitatea propriu-zis (aproximativ 3 săptămâni).
Vă mulmulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Elevin , utilizator 17:16, 28 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca ati deschis firma in 09.10.2023 , prima declaratie o veti depune abia in 25.01.20224 ( pt TRIM 4 ) , dar ca sa fiti micro va trebui sa va angajati o persoana in 30 zile , altfel veti trece la impozitare de 16% la profit.
Multumesc mult pentru clarificare si pentru informația cu cele 30 de zile pentru a rămâne micro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi contabile MARIA_c MARIA_c Buna ziua Am si eu nevoie de sfatul permanent al unui contabil in legatura cu tot ce inseamna ce face un contabil la o societate. Am un salon de cosmetica ... (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)
Declaratii firma noua monica-loredana monica-loredana Am o intrebare: am deschis in luna octombrie o firma noua ( mai exact pe 27 octombrie au iesit actele). Nu am facturat nimic pana la sf lunii dar as vrea sa ... (vezi toată discuția)