avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul rutier, PV de contraventie, cai de atac
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul rutier, PV de contraventie, cai de atac

Buna ziua,
Am cateva intrebari referitoare la un proces verbal de contraventie, pe care eu l-am atacat in justitie, dupa 1 an de amanari, solutia pe fond a fost ca atacarea de catre mine a PV este respinsa si se mentine PV initial.
O intrebare ar fi, daca la apel decizia este mentinuta sau poate fi alta decizie, asta depinde in functie de ce probe sau alte documente se mai depun la dosar de catre mine daca atac decizia de fond?
Conform tuturor procedurilor pe care eu le-am citit, PV de contraventie trebuie sa fie cat mai clar si sa contina toate elementele care la momentul respectiv au dus la sanctiunea mea, daca este filmare care arata ca eu am oprit in intersectie sa las un pieton sa traverseze prin loc unde in trecut a fost trecere de pietoni dar la momentul cand am fost sanctionat eu acea trecere se pare ca nu mai era in functiune, deci reiau, agentul de politie nu scrie nimic in PV despre pieton, nu ar fi normal ca PV sa fie anulat din momemt ce nu descrie in detaliu situatia prezentata?
La sfarsitul PV de contraventie scrie, martor asistent bodycam, politia a trimis adresa in care se spune ca nu au nicio inregistrare cu bodycam, nu este normal ca PV sa se anuleze daca eu sunt sanctionat pe baza unei probe care nu a putut fi pusa la dispozitie?
Pot sa cer judecarea din nou pe fond a acestui dosar, sau e de ajuns doar sa fac apel?
eu am semnat PV dar la mentiuni am spus ca nu sunt de acord cu sanctiunea.
Nu este vorba de nicio vatamare, niciun accident, pur si simplu eu am intrat intr-o intersectie, in momentul cand eu am intrat in intersectie aveam timp sa ies din intersectie fara sa perturb traficul, dar cand am intrat in intersectie un pieton a pus piciorul pe zebra, mai erau urme de zebra pe jos, repet nu mai era trecere de pietoni semnalizata acolo, eu am lasat pietonul sa treaca, iar in timpul cat a trebuit sa astept sa treaca pietonul, a aparut politia, care a spus ca am incurcat circulatia si i-am impiedicat sa isi continue drumul ei venind de pe drum cu prioritate, politia era o simpla masina, nu avea nici lumini si nici sonor aprins.
Va astept opiniile dvs.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tr3s , utilizator 12:13, 25 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
In apel se poate schimba soluția instanței de fond, în funcție de ce probatorii administrați in apel și în funcție de cum a fost redactată contestația!
In apel, nu mai puteți invoca alte motive de contestație decât cele invocate în fond, in contestație!
Mulțumesc pentru răspuns!
Dacă pe PV scrie martor asistent bodycam, iar poliția spune că nu are nicio înregistrare cu bodycam, de ce nu a putut fi anulat PV?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere pentru acordare de prioritate si trecere dupa eliberarea benzii de mers jivet jivet Fapta incriminata de agentul de circulatie cu amenda si suspendare de carnet este urmatoarea . virare la dreapta in intersectie semaforizata cu doua ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv circulatie victor ursutiu victor ursutiu Mi-a fost retinut permisul pe motiv ca nu am acordat prioritate unui pieton, pe trecere marcata pe un bulevard cu 3 benzi de circulatie pe sens despartite de ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)