avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de CO, intocmita cu 10 zile inainte, aprobata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de CO, intocmita cu 10 zile inainte, aprobata incepand ...

Cerere de CO,intocmita cu 10 zile inainte, aprobata incepand cu 14.oct 2023.Decizie de concediere emisa in 14 oct 2023.Concediul medical -5 zile,comunicat in data de 14 oct,Suspendare efectuare CO. Decizia de concediere primita dupa cele 5 zile de CM.In prima zi de la terminarea CM. Interzicerea concedierii (emitere-dispunere) in timpul CM si CO. Intreruperea CO se face doar la cererea salariatului, sau forta majora, prin nota de rechemare, In lipsa dovezii de rechemare se considera ca CO curge,La data aprobarii CO, nu se stia de intentia de concediere.Indiferent ca avea sau nu dreptul la CO, salariatul trebuia rechemat din CO, pt a putea fi concediat. Ma refer la faptul ca pt perioada pana la sfarsitul anului, mai avea dreptul la cateva zile de CO, dar prin concediere , aceste zile s au dus.La data aprobarii, asa cum am spus, nu se stia de concediere, asa ca dreptul la restul de zile CO, era valid. Este legala concedierea daca este emisa in timpul CM, sau primita in timpul CO? Raspuns sablon este ca nu. Dilema este: Chiar daca la data primirii deciziei, nu mai avea dreptul la CO( datorita concedierii), cererea anterior facuta, era valida, iar pt o buna procedura, trebuia rechemat din CO.In lipsa chemarii, procedura de concediere este nevalida. Retinerea din salariu cu titlu de corectie indemnizatie CO, este nelegala. Recuperarea sumelor pt un eventual CO necuvenit( nu este cazul) doar prin intelegere sau instanta. Cine poate spune ceva despre asta?
Cel mai recent răspuns: archibaldo , utilizator 15:58, 28 Octombrie 2023
Concediat de la privat sau de la stat ? A fost emis un preaviz ? Doriți anularea deciziei de concediere sau despăgubirea pentru zilele de concediu neefectuate ?
1.Nu conteaza daca de la stat sau de la privat. 2, Restul aspectelor nu au relevanta.Daca era vorba de preaviz, era specificat. Cititi cu atentie ce s a scris si veti gasi si raspunsurile la..raspunsurile dvs. Daca nu cunoasteti, nu raspundeti,
faptul ca dvs nu precizați lipsa preavizului este relevant pentru mine
1. la privat nu se aplica codul administrativ, iar la stat se aplica codul muncii doar in completare.
2 daca cele doua concedii se suprapun in data de 14.oct 2023 > CM întrerupe CO astfel ca in drept erați in CM
3. art. 60 alin. 1 lit. a Codul muncii, nu vizează expres că momentul emiterii deciziei de concediere nu trebuie plasat pe durata incapacităţii temporare de muncă. Este vorba de aplicarea art. 60 alin. 1 lit. a din Codul muncii, în conformitate cu prevederile art. 77 Codul muncii, care menţionează că decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei.
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2023
archibaldo, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Total inadecvat as spune. Cat despre jurisprundenta din link, studiati -o mai bine. Sunt alte numeroase Hotarari ale Curtilor, care specifica clar, care este logica juridica privind emiterea unor acte administrative, in timpul in care CIM este suspendat

Alte discuții în legătură

Preaviz,concediere colectiva la cfr marfa dreptaciul dreptaciul Incepand cu data de 11 ian 2010 sunt in concediu de odihna pe anul in curs.Daca dupa aceasta ,si in timpul concediului meu de odihna , la societatea la care ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul concediului de odihna anew anew Mi s-a desfacut contractul de munca in timpul concediului de odihna. Angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca in timpul concediului ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna aprobat telefonic DenisaIoanaP DenisaIoanaP Mi s-au aprobat 5 zile de concediu de odihna telefonic de catre manager, nu ma simteam bine in urma unei interventii chirurgicale, iar medicii negasind cauza, ... (vezi toată discuția)