avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!Daca am avut o sancțiune disciplinara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!Daca am avut o sancțiune disciplinara radiată la ...

Buna ziua!Daca am avut o sancțiune disciplinara radiată la un angajator,cu 10 ani in urma și vreau sa merg la un concurs la alt angajator,sunt obligată sa declar sancționează respectiva?Am un formular de concurs și acolo am o declarație sub sancționează Codului penal,ca am avut sau nu sancțiuni in perioada lucrata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 26 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Pentru binele dvs.ar fi bine sa nu declarați sancțiunea de acum 10 ani de la celălalt angajator; oricum, ea legal, a fost radiata!
In schimb, daca angajatorul la care mergeți, ar vrea sa fie "mai catolic decât Papa", ar putea face o adresă către angajatorul vechi să îi ceară informații despre dvs., inclusiv despre sancțiuni, și acesta ar putea indica sancțiunea respectiva.....iar dvs.ati fi prins cu minciuna....Dar, in practica, nu fac angajatorii adrese către vechii angajatori ai potențialilor viitori salariați....
Așa că, vă sfătuiesc să procedați cum va dictează conștiința!.....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noul angajator nu poate solicita decat anumite informatii de la vechii angajatori si doar cu incunostintarea prealabila a celui in cauza...iar sanctiunile nu intra in aceste informatii ... fiind radiata , nu mai are nicio relevanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte angajare lavin12 lavin12 Buna ziua. Zilele urmatoare trebuie sa prezint actele de angajare pentru un nou job... problema este ca la ultimul loc de munca am lucrat 1 an si am ... (vezi toată discuția)
Prescriere facturi In ce conditii se pot prescrie facturile mai vechi de 3 ani?Este nevoie de Hotarare AGA - ptr.SRL.? (vezi toată discuția)
Creante si datorii prescrise Conform pct.46/omf1753/2004 nu mai putem scoate din evidenta crentele si datoriile prescrise fara parcurgerea tuturor pasilor judecatoresti pt decontarea ... (vezi toată discuția)