avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, as vrea sa schimb alocația de la stat a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, as vrea sa schimb alocația de la stat a copilului ...

Bună ziua, a-și vrea sa schimb alocația de la stat a copilului meu în vârstă de 11 ani de pe numele fostului soț care nu este momentan in țară și nu păstrează nici o legătură cu mine( mama copilului) pe numele meu! Se poate face acest lucru? Cum trebuie să procedez? Mulțumesc!

Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2023
Costache Laura, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 16:44, 26 Octombrie 2023
Dacă aveți o hotărâre judecatoreasca în care scrie ca domiciliul copilul este la dvs atunci mergeti cu aceasta la AJPIS din orașul dvs și solicitati transferul alocației.
Va mulțumesc frumos!
Și a- și mai avea o întrebare....cum ar trebui procedat pt a- I face copilului pașaport și să pot pleca în afara țării cu el în vacanta in situația în care tatăl copilului ( fostul soț) nu tine legătura cu noi și nici nu a vrut să ne ajute să obținem procura sa pot pleca cu copilul in vacanta in afara țării?!
Mulțumesc mult,încă odată!

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă aveți o hotărâre judecatoreasca în care scrie ca domiciliul copilul este la dvs atunci mergeti cu aceasta la AJPIS din orașul dvs și solicitati transferul alocației.

Dacă exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copilului atunci nu aveți nevoie de acordul tatălui.
În caz contrar, va adresați instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati suplinirea consimțământului acestuia în vederea ieșirii din tara cu copilul.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu procedura. Tatal o sa fie obligat și la plata cheltuielilor de judecata pe care le faceți cu acel proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.eu si tatăl copilului meu nu suntem căsătoriți,avem un copil impreuna dar el nu a mai venit de 1 an Utilizator2828 Utilizator2828 Am un copil in varsta de 2 ani si 2 luni. Cand eram însărcinată în 4 luni am decis ca este mai bine să ma despart de tatal copilului meu in schimb am ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal minor - urgent vilies0507 vilies0507 Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească ... (vezi toată discuția)
Avocat Ionela90mihai Ionela90mihai Buna seara!Eu si fostul sot suntem divortati de doi ani dar avem custodie comuna.As vrea sa plec la anul cu copilul intr-o vacanta in afara tarii,dar ... (vezi toată discuția)