avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am divortat de cativa ani, dar nu am facut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am divortat de cativa ani, dar nu am facut partajul ...

Buna ziua.
Am divortat de cativa ani, dar nu am facut partajul pentru apartament. Platesc inca- si am facut asta continuu- facturi, utilitati etc. pe jumatate impreuna cu fostul sot. De doi ani am plecat de acolo, el locuieste inca in apartament. Trebuie sa mai platesc jumatate din facturi etc. daca nu stau acolo? In momentul partajului mai am dreptul la jumatate, daca incetez sa mai platesc?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:24, 28 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu mai locuiți acolo nu mai trebuie să plătiți facturile pentru utilități. Partajul îl puteți face având dreptul la 1/2 din apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Nu trebuie să plătiți ceva daca nu locuinți în fostul domiciliu conjugal.
Când vă veți hotăra să faceți partajul pe casa, nu contează plata acestor facturi, ci contează contribuția fiecărui soț la dobândirea bunului comun-adica acel apartament.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Facturile trebuie achitate de cel care locuiește acolo.
Insa, daca nu se achita Facturile pot apărea probleme dacă se va face executare silită de furnizori.

Deschideți procesul de partaj dacă nu va înțelegeți.

București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj ContSters372523 ContSters372523 Buna ziua , sunt pe punctu de a divorta si se va face si partaju …acum doi ani am scos actele inainte cu 2 luni am facut un credit si am cumparat aparatura ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract în numele meu fără aprobarea mea. Romina2000 Romina2000 Bună ziua, Sunt divorțată de fostul soț de mai bine de 5 ani. În timpul căsătoriei am achiziționat un apartament prin programul prima \"Prima casa\", ... (vezi toată discuția)
Nu locuiesc in apartament, administratorul nu a platit apa si vrea sa ma puna sa platesc o cata parte novac-alin novac-alin buna seara.vechiul administrator nu a platit apa.acum noul administrator,in urma unei sedinte a locatarile a stabilit o cata parte fiecarui apartament ca sa ... (vezi toată discuția)