avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Situatia mea curenta este in felul urmator: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Situatia mea curenta este in felul urmator: -Sunt ...

Buna ziua. Situatia mea curenta este in felul urmator:
-Sunt in concubinaj de 8 ani, 5 ani am stat cu chirie si 3 ani in un apartament luat in credit prima casa. Deoarece la momentul respectiv nu am putut face eu credit sau a fi colaborator credit.,din anumite motive medicale, a facut partenera pe numelei
ei creditul prima casa iar apartamentul este doar pe numele ei iar rata o platim bineinteles amandoi dar nu am pastrat chitante.:
As avea daca se poate cateva intrebari:
1, eu am vreun drept legal la acel Apartament?
2. Toate ratele platite comun in ultimii 3 ani sunt pierdute in caz ca nu este drept comun?
3. In cazul in care nu este drept comun asupra lui, ce pot face ca pe viitor sa fie!?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2023
Danielconst90, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 07:46, 29 Octombrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu.
2. Aveti un drept de creanta pt contribuția dvs la plata ratelor, dar trebuie sa dovediti si puteti cere pt ultimii 3 ani ca pt restul, intervine prescriptia( asta valabil daca veti cere mai tarziu).
3. Greu cat sunteti concubini și e luat pe credit pt ca nu va fi de acord creditorul.
Casatoriti-va și adoptati la casatorie regimul comunitatii convenționale și includeți prin conventie atat creditul cât și casa în comunitate.
Asta daca vrea doamna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La intrebarea 3 - puteți face contract de vânzare cumpărare pe cota parte din apartament, cu acordul băncii. Dacă și dvs îndepliniți, în prezent, condițiile este posibil ca banca sa își dea acordul chiar dacă este contract prin prima casa. Cel mai bine este sa întrebați concret la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al persoanelor necasatorite ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua. Traiesc in concubinaj cu partenerul meu de 10 ani. Anul acesta vrem sa ne cumparam un apartament, cu ajutorul unui credit Prima Casa. Pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Cum poate deveni un sot coproprietar pt un bun achizitionat anterior casatoriei dar la care a participat prin plata ratelor bancare. misha_1965 misha_1965 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatorului aspect: Am achizitionat un apartament prin credit bancar. Dupa 2 ani m-am casatorit si am achitat ... (vezi toată discuția)