Buna ziua. Situatia mea curenta este in felul urmator:
-Sunt in concubinaj de 8 ani, 5 ani am stat cu chirie si 3 ani in un apartament luat in credit prima casa. Deoarece la momentul respectiv nu am putut face eu credit sau a fi colaborator credit.,din anumite motive medicale, a facut partenera pe numelei
ei creditul prima casa iar apartamentul este doar pe numele ei iar rata o platim bineinteles amandoi dar nu am pastrat chitante.:
As avea daca se poate cateva intrebari:
1, eu am vreun drept legal la acel Apartament?
2. Toate ratele platite comun in ultimii 3 ani sunt pierdute in caz ca nu este drept comun?
3. In cazul in care nu este drept comun asupra lui, ce pot face ca pe viitor sa fie!?
Multumesc.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Nu.
2. Aveti un drept de creanta pt contribuția dvs la plata ratelor, dar trebuie sa dovediti si puteti cere pt ultimii 3 ani ca pt restul, intervine prescriptia( asta valabil daca veti cere mai tarziu).
3. Greu cat sunteti concubini și e luat pe credit pt ca nu va fi de acord creditorul.
Casatoriti-va și adoptati la casatorie regimul comunitatii convenționale și includeți prin conventie atat creditul cât și casa în comunitate.
Asta daca vrea doamna.
La intrebarea 3 - puteți face contract de vânzare cumpărare pe cota parte din apartament, cu acordul băncii. Dacă și dvs îndepliniți, în prezent, condițiile este posibil ca banca sa își dea acordul chiar dacă este contract prin prima casa. Cel mai bine este sa întrebați concret la banca.