avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Context : intre 09.1991 - 11.2027 am lucrat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Context : intre 09.1991 - 11.2027 am lucrat pe schimburi ...

Buna ziua!
Context : intre 09.1991 - 11.2027 am lucrat pe schimburi beneficiind de ore suplimentare S+D, libere platite 100% reiesite din diferenta tura siderurgica si tura zi, nopti , spor nocivitate, spor conditii grele, spor vechime., prime contractuale.Toate impreuna generand salariu brut lunar. Am adeverinte pentru sporuri de : nopti, sporuri. Si cartea de munca cu salariile de incadrare.
Art 165 legea 163/2010. alin 1-c se refera la salariul brut .
Astazi salariu brut este calculat ca fiind totalul realizat la care se aplica retinerile legale (impozit, CAS, CASS) .
Intrebare : pentru perioada 1991-2001, la calculul punctajului lunar de pensie pot fi luate in calcul si orele suplimentare realizate ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: panda02 , utilizator 13:59, 30 Octombrie 2023
Nu.
Nu sunt sporuri permanente care sa faca parte din baza de calcul.
asa erau denumite generic la noi in unitate . Ma intereseaza un raspuns referitor la orele suplimentare . Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2023
panda02, utilizator
In prezent, orele suplimentare nu intra in calculul pensiei ..posibil in viitor.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie cron cron Banii opriti la pensie din sporul de vechime,zilele de lucru sambata si duminica plus sarbatorile legale platite dublu,orele suplimentare,sporul de conditii ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Am peste 33 de ani lucrati in regim de tura de noapte fie ca au fost 8-16 (3 schimburi) fie ca au fost (cei mai multi ani) in regim de 12 cu 24. ... (vezi toată discuția)
Modul de determinare a punctajului mediu anual, veniturile care se valorifica crisvero crisvero Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca pensia se calculeaza in raport cu salariul de baza sau in functie de veniturile totale lunare realizate .Sporul de ... (vezi toată discuția)