avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Doresc sa cumpar un teren extravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Doresc sa cumpar un teren extravilan dintr-o alta ...

Buna ziua. Doresc sa cumpar un teren extravilan dintr-o alta localitate decat cea de resedinta, insa se pare ca nu prea mai este posibila vanzarea libera catre persoane fizice dupa terminarea etapelor si termenelor de preemptiune, decat daca ai calitatea de preemptor - asta cel putin in urma modificarilor aduse anul acesta asupra Ordinului comun nr. 26/278/M.7/2.717/2023, publicat in Monitorul Oficial, partea I, nr. 251 din 27.03.2023. Imi puteti spune ce practici judiciare se mai folosesc pentru astfel de spete in momentul de fata? Se pare ca is blocate complet vanzarile de terenuri extravilane, intrucat nici nu se mai emit avize favorabile de la MADR si MAPN, care sunt necesare conform legii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Octavianu , utilizator 16:00, 30 Octombrie 2023
Încercați contract de donație.
Va multumesc, dar contractul donatie este atacabil in timp, deci nu este o optiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! aș dori să vând un teren extravilan.s-au urmat ... Luizary2 Luizary2 Bună ziua! Aș dori să vând un teren extravilan.S-au urmat etapele din legea17/2014.Nu am avut preemptori.Primaria mi -a eliberat proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Cumpărare teren extravilan anca.miron anca.miron Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în rezolvarea următoarei spețe. Doresc să cumpăr un teren agricol extravilan situat la 10 km de frontiera de stat. ... (vezi toată discuția)
Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in coproprietate? ... danutza33 danutza33 Ce pasi am de facut pentru impartirea unui teren in coproprietate? Sunt coproprietar 50% pe un teren agricol iar ruda mea a vandut la notar partea ei din ... (vezi toată discuția)