avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua In cazul unui copil singur la parinti, unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua In cazul unui copil singur la parinti, unul dintre ...

Buna ziua

In cazul unui copil singur la parinti , unul dintre parinti este decedat fara sa se fi facut succesiunea , poate parintele supravietuitor sa doneze casa catre nepot?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:26, 1 Noiembrie 2023
Poate dona cui dorește cota lui parte, dar prima dată trebuie dezbătută succesiunea.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2023
Dapix, utilizator
Buna ziua,
aici ar trebui clarificate mai multe lucruri:
- casa respectivă a fost construită/cumpărata în timpul căsătoriei? Dacă da, atunci trebuie făcută succesiunea pentru cota de 1/2 ce a aparținut defunctului.
- este făcută intabularea în Cartea Funciară? Fără intabulare nu poate fi transmisă/înstrăinată nicio proprietate.

Cel mai important lucru pe catre trebuie să-l știți este că, părintele supraviețuitor cât este în viață, poate dona tot ce are oricui, chiar și unui străin.

Cel care îl va îngriji pe soțul supraviețuitor la bătrânețe, și va suporta cheltuielile de înmormântare, acela merită prin CONTRACT DE ÎNTREȚINERE autentificat la NOTAR să primească bunurile celui care a beneficiat de îngrijire.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)
Poate ataca donația? Marrian Marrian Bună ziua, mătușa mea mi-a donat casa mie printr-un act de donație cu uzu fruct, după ce băiatul și soțul ia decedat Ea ne mai având nepoți de la ... (vezi toată discuția)