Pe terenul meu, la un capat, primaria a construit un drum care asigura acces la zone publice(sala sport, stadion). Acum trebuie sa se faca modernizare a drumului care implica cadastru. Primaria doreste ca eu sa renunt la acea portiune de teren si sustine ca nu poate sa faca expropriere, si sa plateasca bucata de teren pe care a construit drumul, pentru ca aceasta bucata este deja teren public. Este aceasta o realitate? Multumesc
Nu exista teren public , orice teren are un proprietar , poate fi o persoana/persoane ( fizice sau juridice ) , UAT-ul , chiar Statul Roman ... Daca ar fi deja drum public , nu v-ar solicita sa renuntati la el ... Am citit candva ( cu cativa ani in urma ) , un caz pierdut de Cluj-Napoca - prin Primarul Boc - actionat in instanta de doi proprietari carora li s-a conditionat eliberarea autorizatiei de construire de “ donarea “ catre UAT a unor portiuni din terenul lor pentru a putea fi largita strada . Oamenii au donat , ca nu aveau ce sa faca , si ulterior au apelat la justitie , ajungand pana la ICCJ . Si aceasta a dat semntinta ca , daca UAT are nevoie justificata de teren , trebuie sa procedeze la expropriere - cu justa despagubire - si ca Primaria a actionat ilegal . O consultatie la un avocat v-ar fi de mare folos ...