Bunicului sotiei i s-a validat o suprafata de 4Ha in baza Legii 18/1991
intr-o localitate cam la 200km departare.
Autorul decedase, asa ca validarea s-a facut pentru mostenitorii acestuia
In afara sotiei, toti mostenitorii domiciliaza in localitatea respectiva
Niciodata nu s-a eliberat titlu de proprietate
Niciodata nu s-a dezbatut succesiunea, dar pentru ca ceilalti acuzau
lipsa de fonduri, in fiecare an am platit eu impozitul prin mandat postal
Eu chiar credeam ca il lucreaza, oricum l-am lasat in ingrijirea lor
Cu ceva timp in urma, am ajuns prin zona cu alte probleme
Din vorba in vorba, rudele mi-au spus ca ei nu cultiva pamantul deoarece
suprafetele au fost date altor persoane. Am fost la Primarie si intr-adevar
suprafetele - toate - au fost reconstituite altora. Nu prea au vrut sa-mi
spuna ce si cum, dar se pare ca in ultimii 15-16 ani mi s-a retinut abuziv
un impozit pentru un teren agricol pe care de fapt nu-l aveam.
( dispozitia executiva emisa de primarie a fost emisa la fel de abuziv)
Acum trebuie sa ne judecam, deoarece primaria spune ca nu are destul
pamant ca sa compenseze toata suprafata. Asta vom vedea.
Intrebare: Am dreptul sa mi se returneze impozitul retinut abuziv pentru
cei 15-16 ani din urma?
Buna ziua, in primul rand pentru a va indreptqa pe cale judecatoreasca impotriva mostenitorilor (daca titlul nu este pe numele lor), trebui dezbatuta initial succesiunea. Daca titlul de proprietate este direct pe numele mostenitorilor, impotriva acestora puteti formula pentru ultimii 3 ani o cerere de chemare in judecata solicitand obligarea acestora la restituirea sumelor platite de dvs. cu titlu de impozit proportional cu cota lor parte din dreptul de proprietate.
Multumesc pentru raspuns.
Nu am nicio treaba cu mostenitorii. Si eu si ei ne-am dovedit neinteresati, lasand unul pe altul rezolvarea unei
probleme. Nu a fost emis niciun titlu.
Ne vom judeca cu Primaria pentru ca nu a dat curs Hotararii Comisiei Judetene care a validat 4Ha pentru mostenitorii autorului, reconstituind toate terenurile unor alte persoane, iar acum, cand am solicitat punerea in posesie, ca act premergator emiterii titlului de proprietate, zice ca n-are de unde sa ne dea altele
Intrebarea era daca pot cere inapoi tot impozitul incasat ilegal de Primarie pentru pamantul pe care nu-l avem, el
fiind dat altora si noua nedandu-ne altceva in schimb. Decizia de impunere emisa de primarie este executiva si purtatoare de penalitati O platesti sau o contesti in instanta pe baza de argumente. De unde sa-mi inchipui eu ca
in Primarie exista un asa grad de superficialitate, incat numeni nu controleaza legalitatea unei decizii (Au un secretar cu probleme juridice, este normal ca el sa a confirme legalitatea). Deci, Pot cere returnarea din urma a impozitului platit pe
perioada de 15-16 ani? Mi s-a luat un impozit pentru un pamant care nu exista, fiind dat altora. Este un abuz, ilegalitate, ce vreti! Ce drepturi am eu in cazul acesta?
Si vina le apartine exclusiv, aveau obligatia sa execute Hotararea Comisiei Judetene care a validat suprafata si mentioneaza ca trebuie sa indeplineasca formalitatile pentru emiterea titlului de proprietate.
Am gresit, nu cer restituirea impozitelor de la stat, cer ca Primaria sa-mi restituie impozitele platite
timp de 15 ani, deoarece mi-a incasat impozit pe niste terenuri pe care le-a dat altora. Pe mine nu
m-a pus in posesie cu nimic, titlu de proprietate nu exista. Pentru ce a emis dispozitie executorie de
incasare?
Ce treaba am eu cu persoanele carora li s-au dat terenurile mele? Probabil ca si ei au platit un impozit
Titlu de propietar
aiurelu36
In 1969 am construit o casa pe un teren de la parinti,de atunci platesc impozit pe teren si casa,din 1990 cei de la primarie au tot venit si au masurat terenul ... (vezi toată discuția)
Buna seara
popescu 07
va rog ma puteti sfatui si pe mine cum sa fac sa pot obtine un titlu de proprietate, mai exact cum sa fac ca primaria sa depuna documentatia necesara ptr ... (vezi toată discuția)