Am rugamintea sa ma ajutati cu prezentarea pasilor de urmat in vederea radierii unui autoturism vandut, in urmatoarea speta:
- in 05.oct.2023 am vandut un autoturism, incheind un Contract de vanzare cumparare pentru un vehicul folosit ce nu respecta Modelul 2016 ITL 054.
- in 06.oct.2023 am fost la Primaria Pantelimon, Ilfov cu actele aferente autoturismului si am completat Declaratia pentru scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport, dar la ghiseu mi s-a comunicat ca modelul de contract prezentat nu mai este valabil si ca trebuie sa revin cu un model nou de contract;
- desi initial, cumparatorul a spus ca va resemna contractul, ulterior nu a mai raspuns la telefoane/mesaje, astfel ca nu am cum sa resemnez contractul pe model nou;
- am contactat pe email Directia de Impozite si Taxe Locale, cu rugamintea inregistrarii contractului existent,dar mi s-a comunicat ca tipizatul utilizat de mine este NUL.
Va rog sa ma indrumati cu privire la etapele pe care ar trebui sa le parcurg in vederea solutionarii situatiei.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns.
In cazul in care cumparatorul nu doreste sa mai semneze contractul, ce variante as avea?
- sa-i cer autoturismul inapoi avand in vedere ca nu s-a produs efectiv transferul dreptului de proprietate (avand in vedere ca se considera nul contractul semnat) si sa-i returnez suma platita;
- sa solicit in Instanta constararea transferului dreptului de proprietate in baza contractului incheiat, avand in vedere ca acesta contine informatiile minime cerute de Codul Civil, dar nu are casetele prevazute pentru stampilele Primariei stipulate in Ordinul MDRAP nr. 1069/2016;
- orice alta varianta care ar putea ajuta la deblocarea situatiei.
Multumesc,
Vanzare auto
roberta79
Buna ziua! Am o mare problema in legatutra cu vanzarea unui autoturism, mai precis autoturismul meu l-am vandut unui rom printr-un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)