avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Bună ziua ,am și eu o întrebare,am o executare silita pentru o suma de 5000 E ,azi am primit o scrisoare de la executor ceva legat de moștenire,noi suntem 3 frați, plus mama ca tatăl a murit în urma cu 7 ani. Dacă nu sa făcut succesiunea de pe tatăl nostru si eu nu am nimic pe numele meu,care ar fii procedurile,adică pot renunta la partea mea de moștenire?
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
Black87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:12, 3 Noiembrie 2023
Dar ceillati nu pot invoca faptul ca dumnealui nu acceptat in termenul legal in scris sau tacit mostenirea si cere decadea lui din drepturi?

Ceilalți moștenitori n-au dreptul legal să invoce așa ceva, cu scopul de a provoca prejudicii unui creditor.
Dreptul creditorului de a-și recupera banii lui este protejat de legile în vigoare.

Când e vorba de executare silită în interesul creditorului, legea este echilibrată să protejeze dreptul creditorului de a-și recupera banii lui, și să se evite astfel de chichițe și șmecherii care ar fi inopozabile creditorului.
Mai ales că creditorul păgubit de debitor, cere forțarea dezbaterii succesiunii, pentru a-și recupera banii dați către un rău platnic.

Aici în acest caz, nu este vorba de prescrierea dreptului la executare silită a creditorului.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune alinoana alinoana Buna ziua, Am urmatoare sitautie:Mama vrea sa dezbata taxa de sucesiune in urma decesului parintilor si al fratelui. Taxa se va dezbate impreuna cu matusa si ... (vezi toată discuția)
Mostenim datoriile dobandite prin hotarare judecatoreasca,chiar daca nu s a dezbatut mostenirea? Ruxandruta Ruxandruta Daca tatal a decedat si s a pronuntat hotararea judecatoreasca dupa moartea sa,iar mostenirea nu a fost dezbatuta,copiii mostenesc datoriile rezultate din ... (vezi toată discuția)