avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate forţată. Partajarea uscătorului unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate forţată. Partajarea uscătorului unui bloc. Se poate solicita ieșire din indiviziune în instanță asupra ...

Se poate solicita ieșire din indiviziune în instanță asupra unui uscator de la parterul unui bloc, pe motiv ca: coproprietatea fortata poate sa inceteze cand nu se mai impune cu necesitate a fi mentinuta, iar natura si destinatia functionala a bunului dau posibilitatea impartirii lui, masura fiind utila si pentru a se evita, pe cat posibil, raporturi tensionate intre coproprietari?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 15:57, 3 Noiembrie 2023
În instanță nu o să țină chestiunea aceasta cu evitarea raporturilor tensionate între coproprietari. Pentru ieșirea din indiviziune, în principiu, se analizează dacă spațiul respectiv permite împărțirea în cote egale și fără discriminări. Până la urmă este un spațiu comun, cum este și casa scărilor. Îmi este greu să cred că se poate face ieșirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scara nu are asociatie de locatari se poate vinde uscatoria ? spiridus spiridus Buna seara, Un bloc cu doua scari, prima NU ESTE CONSTITUITA IN ASOCIATIE DE PROPRIETARI , nu exista nici administrator, a doua scara cred ca au ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ContSters60071 ContSters60071 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. In citeva cuvinte situatia este urmatoarea: detin in indiviziune impreuna cu X un imobil astfel: teren eu 200mp , X ... (vezi toată discuția)