avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca sotia a primit ajutor pe ntru sotie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca sotia a primit ajutor pe ntru sotie supravietuitoare si ...

Daca sotia a primit ajutor pe ntru sotie supravietuitoare si are pensie de contribotate, iar cind se indexeaza pemsia e legal sase indexeze intreg venit adica si ajutorul supravietuitoare? Va multumesc amticipat.
Cel mai recent răspuns: Bibi29 , utilizator 15:24, 22 Noiembrie 2023
Daca sotia a decedat in 2002 si de atunci nu m-am recasatorit, am dreptul la sjutor de sot supravietuitor? S i ce suma voi acra? Va multumesc anticipat. Mentiunez ca a fost proma sotie. Cea de a doua e concubinaj. E vorba de legea 578 / 2004. Am casatorit ci prima 31 de ani.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2023
Bibi29, utilizator
Nu aveti dreptul . Legea respectiva spune ca acel ajutor se acorda sotului supravietuitor daca , la data decesului era deja pensionar , iar la data cand solicita ajutorul are o pensie mai mica de 364 lei .

Bibi29 a scris:

Daca sotia a primit ajutor pentru sotie supravietuitoare si are pensie de contributivitate, iar cind se indexeaza pensia e legal sa se indexeze intreg venit adica si ajutorul supravietuitoare? Va multumesc anticipat. Vreau sa spun ca se mareste valoarea punctului de pensie si nu ajutorul dupa sot decedat. Deci pensia se mareste. Ce trebuie facut. Va multumesc anticipat.

Bibi29 a scris:

Daca sotia a primit ajutor pentru sotie supravietuitoare si are pensie de contributivitate, iar cind se indexeaza pensia e legal sa -se indexeze intreg venit adica si ajutorul supravietuitoare? Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
Bibi29, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietena mea are un ajutor de la sotul decedat ,in valoare de ... Bibi29 Bibi29 Prietena mea are un ajutor de la sotul decedat ,in valoare de 113 lei .Acest ajutor e dat pe legea 578/2004 . Cind sa dat indexarea in ianuarie anul asta de ... (vezi toată discuția)
Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 ... Bibi29 Bibi29 Prietena mea are o pensie de 1125 de lei iar din ianuarie 2024 va primi 1281 de lei. Dar cum. In ianuarie anul asta a primit sub 1000 lei iar ca statul sa ... (vezi toată discuția)
2830 este pensia actuală, cât va fi după indexare cu 12.5 ... Rokvit Rokvit 2830 este pensia actuală, cât va fi după indexare cu 12.5 %in ianuarie 2023. Se adaugă și creșterea punctului de pensie?. Mulțumesc (vezi toată discuția)