avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot cere în instanța mărirea pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot cere în instanța mărirea pensiei de întreținere,de la ...

Pot cere în instanța mărirea pensiei de întreținere,de la 25%,cît plătesc acum,la 50 %.Speța este următoarea:în prezent plătesc 25% și mai am un an de plată ,copilul urmînd să împlinească 26 de ani(este student).Copilul ma acționat în judecată pentru neplata pensiei în perioada 2012-2017(știu că pot contesta fiind prescrisă,dar nu voi face asta eu dorind să platesc și pentru această perioada).Va aproba instanța cererea mea de a plăti 50% din salariul meu pentru o perioadă de 4 ani(durata facultăți).Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:33, 3 Noiembrie 2023
Dar care ar fi logica să plătiți 50% pentru un singur copil, când legea stabilește 25%`?!
Fără o logică clară instanța nu poate accepta acest procent pentru un singur copil.

Diferența de 25% o puteți plăti benevol, fără să vă oblige instanța.
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
Dapix, utilizator
Mai am un an de plată în mod normal,dar doresc să platesc 50% și doresc să fie prin hotărîre judecătorească.Întrebarea mea era,dacă instanța poate da o astfel de decizie.

Dapix a scris:

Dar care ar fi logica să plătiți 50% pentru un singur copil, când legea stabilește 25%`?!
Fără o logică clară instanța nu poate accepta acest procent pentru un singur copil.

Binenteles ca doriti asta daca aveti si alti creditori pe care doriti sa-i “ suntati “ , e cat se poate de transparent ... Va “ ocupati “ toata jumatatea din venituri executabila cu pensia alimentara restanta ( care are prioritate in fata oricaror alte popriri ) ... Doar ca , asa cum eu vad , va vedea si judecatorul , mai ales ca sunt sume demult prescrise , si pe care le puteti plati benevol ...Nu cred ca are cum sa dea o hotarare prin care , prin actul dvs. de vointa , sa impiedicati pe cei carora le datorati bani sa-si recupereze creantele . PS. Sa nu credeti ca ati inventat dvs. “ apa calda “ , au mai fost si altii care au incercat aceeasi metoda de a scapa de datorii ... Nu le-a mers ...
CHKa, utilizator
Nu e nevoie sa va admită instanta puteti sa plătiți de buna voie sau încheiați o tranzacție în fata instantei și stabiliți o suma etc.Din punctu mleu de vedere nu e ok,va supuneți unor riscuri ,mai bine explicați situația unui av, nu cred ca nu va permiteți o consultație de câteva sute de lei..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Eu platesc 25% acum,cum se recuperează sumele din urmă

jondoe1 a scris:

Mai am un an de plată în mod normal,dar doresc să platesc 50% și doresc să fie prin hotărîre judecătorească.Întrebarea mea era,dacă instanța poate da o astfel de decizie.

Dapix a scris:

Alte discuții în legătură

Bună ziua. Înțelegerea amiabilă, în urma unui divorț, cu ... qhiu82 qhiu82 Bună ziua. Înțelegerea amiabilă, în urma unui divorț, cu privire la drepturile bănești ale copilului , obligă angajatorul meu că din salariul cuvenit ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere minor Diana335 Diana335 Buna seara! Am introdus cererea de divorț in data de 27.11.2016 și am finalizat procesul in data de 3.01.2018- hotărâre definitivă. Tatăl minorei tb să ... (vezi toată discuția)