avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligarea la respectarea hotărârii instanței
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligarea la respectarea hotărârii instanței

Asociatia de proprietari unde locuiesc este obligata printr-o hotărâre judecătorească sa înlocuiască învelitoarea actuala a acoperișului cu o sindrila bituminoasa. Însă asociația a hotărât în AGA sa schimbe cu tabla, dar la un cost de 3-4 ori mai mare. Din cauza costului foarte ridicat sunt mulți vecini care refuza sau nu pot sa plătească. Termenul de execuție a lucrării se tot prelungește astfel, iar în tot timpul acesta platim daune vecinului care ne-a dat în judecata. Exista vreo posibilitate de a obliga asociația sa respecte hotărârea instantei și sa efectueze lucrarea mai repede la un cost mai mic?

"Obligă asociaţia de proprietari pârâtă să aducă la conformitate acoperişul imobilului, unde se află situat apartamentul reclamantului, prin refacerea învelitorii actuale cu o nouă învelitoare din şindrilă bituminoasă, lipită pe toată suprafaţa, conform concluziilor raportului de expertiză, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre, iar în caz neîndeplinire a obligaţiei în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, încuviinţează îndeplinirea obligaţiei de mai sus de către reclamant, pe cheltuiala pârâtei 2, în limita sumei de 47000 lei"
Ultima modificare: Vineri, 3 Noiembrie 2023
Dan1777, utilizator
Aveți în primul comentariu textul din hotărâre. Până la urmă nu vad care este relevanta întrebărilor și nelămuririlor dumneavoastră. Hotărârea putea cere sa se schimbe cu hârtie sau cu aur, întrebarea era cum poți obliga sa se respecte o hotărâre judecătorească, restul este doar context. Până acum am citit doar părerile dumneavoastră despre acoperis, aveți cumva și opinii juridice despre subiect?

PS: asociația are deja oferte pentru ambele soluții, 28.000 euro pentru sindrila și cca. 90.000 euro pentru tabla. Nu este chiar aceeași suma.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2023
Dan1777, utilizator
Plătiți 47000 lei reclamantului cu care să repare el acoperișul,așa cum scrie în hotărârea judecată.
De fapt, s-au plătit pana acum cca. 80.000 lei, cheltuieli de judecata, de executare, daune și încă în medie cca. 20.000 lei pe an pana la rezolvarea acoperișului. Iar la cum se mișcă acum lucrurile se vor strânge multe luni sau chiar ani în care lunar se vor plăti daune.
Pai ziceți că nu sunt bani și locatarii nu au cum să plătească sau nu vor să plătească!
Ati risipit atâția bani și nu ați rezolvat?
Plătiți în continuare până chiar nu mai puneți!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
Forum de juriști sau de doamne care se plictisesc pe acasă?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, asociația de proprietari unde locuiesc a pierdut ... Dan1777 Dan1777 Bună ziua, asociația de proprietari unde locuiesc a pierdut procesul cu unul dintre vecini și conform deciziei instantei ii datorează 12.000 lei. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o nelamurire in legatura cu garantia pentru urmatoarea ... Stefan91219 Stefan91219 Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu garantia pentru urmatoarea lucrare: Schimbare eternit cu tabla fara a se modifica structura sau forma ... (vezi toată discuția)
Rebilitare acoperis bloc pincguinul pincguinul Va rog sa-mi transmiteti ce acte si cui ar trebui sa ne adresam daca dorim sa reabilitam acoperisul blocului partial (numai pe o scara) - blocul avand 2 ... (vezi toată discuția)