avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de casatorie canadian
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de casatorie canadian

Buna ziua,
O persoana nascuta in Romania, avand certificat de nastere romanesc ( singurul act romanesc ), in prezent cetatean Canadian, casatorita si avand domiciliul in Canada, trebuie sa participe, personal sau prin imputernicit, la dezbaterea unei succesiuni in calitate de mostenitor.
Intrebarea mea este:
Certificatul de casatorie emis de autoritatile canadiene este necesar la notarul public din Romania care dezbate succesiunea? Certificatul trebuie autentificat, legalizat, supralegalizat in Canada, sau prezentarea in original este suficienta?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2023
Dumitru Josan, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:26, 4 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde dacă v-ati schimbat numele in urma căsătoriei. Dacă da, e necesar.
Ar trebui sa va transcrieti certificatul de căsătorie și sa obțineți unul românesc.
O sa fie obligatoriu dacă mai departe veți vrea sa vindeți, donați sau sa dispuneți de bunurile moștenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat casatorie canadian olivi olivi daca m-am casatorit in canada cu un cetatean strain si am decis sa imi schimb numele ar trebui sa vin in romania pentru a-mi schimba pasaportul? am observat ca ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean canadian AndreiMartin AndreiMartin Buna, am decis sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Casatoria va avea loc in Romania dupa care avem sa aplicam pentru permis de sedere pentru ea (fiind ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)